22 juli, 2015

Mäktig ny 6,2 liters V8 från MerCruiser

MerCruiser hr presenterat en ny kraftfull V8-motor med drev. Den här gången är det en 6.2-liters maskin i två effektversioner på 300 respektive 350 hk, specialbyggd för marint bruk.

Mercury MerCruisers nya 6,2-liters V8 på 300 respektive 350 hk är byggda för sterndrive och marint bruk, Motorerna ger mycket hög effekt och högt vridmoment samtidigt som de ger en lugn och tyst gång främst när de körs på lägre varv.

– Med introduktionen av våra nya 6,2-liters V8 motorer fortsätter vi att bygga på den tradition med kraftfulla, bekymmersfria och smidiga framdrivningspaket som vi har tagit fram genom åren, säger John Pfeifer, vd för Mercury Marine.

Maskinerna delar flera av de nya tekniska lösningar som fanns på den marina 4,5 liters V6-motorn med sterndrive som presenterades för ett år sedan. Den motorn finns idag i två effektversioner på 200 respektive 250 hk.

Den nya V8:an har tagits fram vid Mercurys fabriker i Fond du Lac i Wisconsin. Bland nyheterna i motorn märks ett nytt luftintag som optimerar luftens väg in i motorn och därmed ger ett högre vridmoment. Motorns stora slagvolym medverkar också till vridmomentet och motorns goda vikt-effekt-förhållande.

Liksom i den nya V6:an har den här motorn Adaptive Speed Control (ASC), en teknik som gör att motorn automatiskt håller samma varvtal oavsett belastning. Till exempel i tvära girar, en situation då många äldre motorer tappar mycket fart men där de här nya maskinerna bibehåller samma fart genom svängen.

Som tillbehör för 6,2L V8 med DTS finns bland annat Axius Joystick Piloting för sterndrives.