21 juli, 2015

Jeanneau Merry Fisher 795 ersätter storsäljare

Nya Merry Fisher 795 ersätter Jeanneaus storsäljare Merry Fisher 755, som har byggts och sålts i mer än 1 000 exemplar. Den nya modellen bygger vidare på samma traditionellt v-formade skrov, som är både sjövärdigt och mycket stabilt.

Merry Fisher 795 är byggd för utombordsmotor, vilket ger stor innervolym och håller kostnaderna nere både för produktion och underhåll.

Båtens nya design visar på Merry Fishers signum att ge maximal ljus och rymdkänsla i båten, en trend som gäller de flesta båtar idag. Den har stora fönsterrutor och en panoramaruta framför föraren för att ge riktigt god sikt.

I taket finns en skjutbar, transparent lucka, som förutom ljus även ger bra ventilation. I salongens bakre ände finns en tredelad skjutdörr, som gör att hela akterdäck kan utnyttjas på ett effektivt sätt.

I salongen finns bland annat matbord och pentry. På akterdäck finns en U-soffa som både kan användas som sittyta och som soldäck (tillbehör).

För den som vill använda båten för att bo i finns det kojer både i förkabinen och i salongen, där sittytorna kan ändras till en bädd.

Tekniska fakta:
Längd: 7,90 m inklusive badplattform
Bredd: 2,80 m
Motor: Max 200 hk