18 juni, 2015

Framgångsrik vecka för GKSS-seglare

Tre GKSS-besättningar uttagna till För-OS. Med drygt 400 dagar kvar tills OS i Rio 2016 börjar det dra ihop sig för seglarna. Idag blev det officiellt vilka som får åka till För-OS i Rio i augusti.

GKSS har glädjande nog tre besättningar uttagna till För-OS:
49er (herr)
Victor Bergström/Victor Västernäs, GKSS
49erFX (dam)
Lisa Ericson/Hanna Klinga, GKSS
Finnjolle (herr)
Max Salminen, GKSS

Foto: Vid förra veckans världscup i Weymouth imponerade Victor Bergström och Victor Västernäs stort i 49er klassen. Foto: onEdition.

Anna Östling etta på världsrankingen
GKSS matchracingseglare Anna Östling idag etta på världsrankingen och är fortfarande regerande världsmästare.
När den uppdaterade världsrankingen i dag publicerades för damerna så har Anna Östling gått om värsta konkurrenten Camilla Ulrikkeholm och leder nu rankingen före Camilla. Kvar på sjätte plats på rankingen ligger GKSS-seglaren Caroline Sylvan, och klättrarväl på rankingen gör Johanna Larsson som nu ligger på 13:e plats.
Anna Östling har haft ett intensivt år bakom sig, nybliven mamma i maj förra året, världsmästarinna i juni förra året, och har sedan seglat alla de stora seglingarna på
Womens International Matchracing Series. http://www.wimseries.com/

Foto: Team Anna full fart fram i Lysekil 2014 Foto: Dan Ljungsvik.

Framgångsrikt Junior-SM för GKSS-seglare
I går avslutades Junior-SM i segling som avgjordes på vattnet utanför Båstad. Under fyra dagar seglade drygt 500 unga svenska seglare om äran att bli svenska mästare och i går blev tolv tjejer och killar svenska juniormästare.
I Laser Radial-klassen segrade Lovisa Karlsson och två kom Olivia Bergström båda från GKSS.
I 29er kom Simon Alm GKSS med gasten Theodor Kraft TÄBK.
Laserseglaren och GKSSaren Emil Cedergårdh har varit årets mästerskapscoach. Han har varit ute på vattnet de två sista dagarna och gett många tips till seglarna.
– Det har varit ett väldigt fint arrangemang och Laholmsbukten bjuder på fantastiska seglingsvatten. De flesta seglarna verkar ha fått en ny upplevelse då det har varit stora vågor, men alla har kämpat väl. Det har varit kul att träffa seglare från hela landet. JSM är stort med många deltagande klubbar, säger Emil.
– Det roligaste för mig personligen har varit att få testa 29er och Zoom8 för första gången i mitt liv, konstaterar Emil.