3 juni, 2015

Första bilderna på nya Princess 35M

Förväntningarna är högt ställda på den nya yachten Princess 35M. Här är de första bilderna exklusiva bilderna på den första båten i serien. Den har ett stålgrått skrov och är just färdigställd vid Princess superyacht fabrik inför slutmontering.

Den nya yachten från det engelska storvarvet, som är ledande i design, är efterlängtad av många kunder. 35M är både kraftfull och elegant med linjerna som är tydligt besläktade med storasyster 40M. det är dock helt klart att 35M är en vidareutveckling av M Class och allt vad det står för.

De yttre linjerna är eleganta och står samtidigt för att det här är en lyxyacht i yppersta klass. Cockpit är designad på ett helt nytt och innovativt sätt, enligt varvet, med nya utrymmen som fungerar som en ”Beach Club” ombord. Här finns bland annat stor sittgrupper och en bar (tillval) kan läggas till för att få optimala utrymmen kring matbordet.

De nya designidéerna fortsätter kring bryggan och förarhuset, som kan nås både från flybridge och från båtens ”lobby”. En dörr på babord sida ger extra tillträde till fördäck, som rymmer både sittytor och en avdelning för soldyrkare.

Tvärs över huvuddäck ligger ägarkabinen med konor och övriga utrymmen som kan specificeras enligt önskemål. Utrymmena har stora panoramafönster, två walk-in garderober och ett mycket stort badrum, dusch och toalett.

På nedre däck finns fyra välutrustade dubbelkabiner för sex eller åtta gäster, komplett med enskilda badrum. Besättningens utrymmen är lokaliserade i ytterligare kabiner,

Nya Princess 35M får världspremiär i höst.

Info: http://princessyachts.com/news#sthash.dpDhwX4V.dpuf

Tekniska fakta
Längd: 35,15 m
Bredd: 7,3 m
Djupgående: 1,98 m (fullastad)
Deplacement: 131 600 kg
Bränsletankar: 15 700 liter
Vattentankar: 1 750 liter
Motorer – diesel
Twin Caterpillar C32 A (2 X 1925mhp)
Maximum speed – up to 23 knots†
Twin MTU 16V 2000 M84 (2 x 2217mhp)
Maximum speed – up to 25 knots†
Twin MTU 16V 2000 M94 (2 X 2640mhp)
Maximum speed – up to 27 knots†