1 juni, 2015

Volvo Penta Forward Drive har utsetts till en av årets bästa båtprodukter

Boating Industry, den månatliga amerikanska affärstidningen för båtindustrin, har valt Volvo Penta Forward Drive (FWD) till en av 2015 års bästa produkter.

2015 års lista över de 50 bästa båtprodukterna publicerades i majnumret av tidningen. Produkterna valdes av redaktörerna utifrån hundratals nomineringar, baserat på hur de påverkar båtvärlden, hur de tog sin kategori framåt samt innovation.

“Volvo Penta FWD är designad med vattensporter i åtanke och till grund ligger idén med framåtvända dubbla motroterande propellrar med en justerbar trimenhet”, skriver redaktörerna för Boating Industry. “Den patenterade designen drar båten genom vattnet istället för att skjuta den framåt, med ett ostört vattenflöde till propellrarna. Föraren kommer också att kunna anpassa kölvattnet för olika kunskapsnivåer, och den framåtvända DuoProppropellern, med motroterande propellrar, erbjuder ett symmetriskt kölvatten för wakeboard och likaformade vågor för wakesurfing”.

Volvo Penta FWD minskar kraftigt buller och vibrationer och eliminerar praktiskt taget irriterande rök på däck eftersom motoravgaserna stöts ut i vattnet under båten. Den ger också bättre respons, acceleration, bränsleekonomi och mångsidighet, vilket möjliggör en rad aktiviteter bakom båten, inklusive wakesurfing och wakeboard.

FWD tilldelades också National Marine Manufacturers Association Innovation Award för alternativ drivteknik på 2015 års Miami International Boat Show när den premiärvisades för allmänheten för första gången.

“Att bli inkluderad i Boating Industry Top Products är en ära för vårt team som har utvecklat detta senaste framsteg inom marin framdrivning”, säger Ron Huibers, vd för Volvo Penta of the Americas. “Det är kulmen efter många år av innovation från Volvo Penta. Vi har banat vägen för den första drevmotorn, den första DuoProppropellern och den första framåtriktade propellern med IPS. Nu har vi slagit ihop dessa tre tekniker och kombinerat dem till en annan banbrytande innovation”.