29 maj, 2015

Nya funktioner för segling i Raymarine LightHouse II

Den senaste uppdateringen av Raymarines operativsystem LightHouse II är en gratis uppdatering som ger kappseglaren tillgång till avancerade visuella seglingsverktyg. Den erbjuds för Raymarines multifunktionsdisplayer (MFD) med avancerade funktioner, särskilt för segling.

LightHouse II version 14 erbjuder ett flertal verktyg som underlättar för seglare att navigera snabbt och effektivt under tävling eller nöjessegling. Uppdateringen som är gratis omfattar multifunktionsdisplayer i aSerien, cSerien, eSerien, gS-Serien och den nya högpresterande eS-Serien.

I Lighthouse II version 14 finns dessa nya funktioner för seglare:
• LightHouse QuickCourse gör att skepparen snabbt och exakt kan visa en ny kappseglingsbana utifrån i förväg programerade banmarkeringskoder.
• LightHouse SmartMarks Waypoints kan markeras med rundningsindikatorer vilket gör det tydligt om ett rundningsmärke ska rundas om styrbord eller barbord enligt vad tävlingsledningen i förväg definierat.
• Virtuell startlinje visar båtens position i förhållande till startlinjen, med hjälp av latitud/longitud, waypoints eller ping vid startlinjemarkeringar.
• Tre layline-lägen hjälper seglaren att bedöma när det är dags att slå för att klara ett märke. Lägena inkluderar spegelvänd verklig vindvinkel (true wind angle, TWA), anpassningsbara fasta vinklar och polardata. I polardata-läget visas laylines beräknade specifikt för den egna båtens prestanda. Påverkan av vind och tidvatten kan dessutom läggas till för att höja nogrannheten ytterligare.
• Med LightHouse kappseglingstimer på skärmen kan deltagaren följa nedräkningen till start.

Utöver detta paket med avancerade seglingsfunktioner, erbjuder LightHouse II version 14 också förbättringar för nöjesseglare och fiskare. I dessa nya funktioner ingår:
• Stöd för C-MAP by Jeppesen Easy Routing när C-MAP 4D MAX+ kartor används.
• Nya digitala ytfilter för ekolod och ett förbättrat auto-läge när de nya ekolodsmodulerna CP370, CP470 eller CP570 används
• Förbättrad integration av Fusion stereo med stöd för NMEA 2000-anslutning till

– Med den senaste versionen av LightHouse II har vi utvecklat våra avancerade seglingsverktyg för att göra navigation för seglare ännu enklare, säger Grégoire Outters, Vice President och General Manager på FLIR Maritime.

– Fritidsseglaren kan segla smartare och för kappseglaren kan det leda till en vinst när våra exklusiva visuella hjälpmedel för att fatta bättre taktiska beslut används.

LightHouse II version 14 finns för gratis nedladdning på raymarine.com.

Info: www.flir.com/marine