30 april, 2015

Multifunktionsdisplayer för navigering från Raymarines eS-serie

Raymarine presenterar helt nya displayer som kombinerar hög prestanda, innovativ design och användarvänlighet. Det sker med lanseringen av ett nytt sortiment HybridTouch-multifunktionsdisplayer från Raymarine eS-serie.

eS-serien drivs med Raymarines avancerade användargränssnitt LightHouse II och har tre högpresterande navigeringsdisplayer som erbjuder högsta kontroll och användarvänlighet med snygg, ergonomisk design.

Med eS-serien med HybridTouch kan båtägaren välja mellan enkel interaktion via pekskärm eller full kontroll med hjälp av den skulpterade knappsatsen och multifunktionsvridreglaget. Knappsatsen ger förbättrad taktisk känsla, medan multifunktionsreglaget ger exakt meny- och markörkontroll, särskilt vid navigering i tuffa förhållanden. Befälhavarna kan också se eS-seriens displayer från sina smartphones eller surfplattor var som helst ombord med hjälp av eS-seriens integrerade Wi-Fi och Raymarines mobilappar.

eS-serien har skärmar på 7, 9 eller 12 tum, alla med en attraktiv, glassbridge-design som sömlöst smälter in med dagens moderna manöverplatser, vilket möjliggör både en konsol med låg profil och ett helt nedsänkt alternativ för infälld montering.

– Vi har konstruerat Raymarine eS-serien för att leverera en enkel men kraftfull användarupplevelse ur både mjuk- och hårdvaruperspektiv, säger Grégoire Outters, Vice President och General Manager på FLIR Maritime.

– Användarna får omedelbart njuta av en smidig HybridTouch-interaktion, och vårt intuitiva användargränssnitt LightHouse II gör att både nya båtägare och erfarna sjöfolk snabbt kan behärska eS-serien.

eS-serien är Raymarines mest avancerade multifunktionsdisplayer och har tillval som CHIRP DownVision-teknik och branschledande stöd för vektor- och rastersjökort från Navionics, C-MAP by Jeppesen samt Raymarines växande bibliotek av Lighthouse-sjökort. eS-serien har också en inbyggd 10HzGPS-/GLONASS-mottagare för snabba positionsuppdateringar och ultrasnabb satellithämtning.

Styrman kan också anpassa sina eS-seriesystem med högpresterande nätverksanslutna sensorer, inklusive radar med HD-färg, professionellt CHIRP-ekolod, IP-video och termiskt mörkerseende. eS-serien har stöd för flera displayer i system, Evolution autopilot, underhållning, motor och alternativ för integrering av digitala strömbrytarsystem, Digital Switching.

Pris från 13 495 kr.

Info: www.flir.com/marine