29 april, 2015

Rhéa 30 Evolution – cruisingbåt från Frankrike

Den franska båtarna med namnet Rhéa är lite speciella och tilltalar med sina klassiska linjer ofta många båtägare. Nu kommer den första modellen i varvets nya serie Evolution Range, den 8,90 m långa Rhéa 30 Evolution.

Båten hade världspremiär på den stora båtmässan Nautic Boat show i Paris i december 2014. Med den nya modellen siktar Rhéa Marine in sig på långfärdsbåtåkarna. Båten är framtagen i samarbete med Joubert och Nivelt och har inredningen från Roséo Design.

Det viktigaste är dock att båtmodellen bevara samma DNA som Rhea-Marine Timonier serien vad gäller skrovdesign och sjövärdighet. Båtliv har tidigare provkört flera modeller och gett båtarna beröm för både sin trygga gång i sjön och de många sjömansmässiga detaljerna.

Båten har fått mer volym än tidigare motsvarande modeller och är mer bekväm på flera sätt. Kunderna kan även välja mellan fler material i textil och läder än tidigare. Själva styrutrymmet är också bättre utnyttjat än tidigare, liksom salongen som även kan användas som sovutrymme med dubbelbädd.

Tekniska fakta
Längd: 8,90 m
Längd skrov: 8,50 m
Bredd: 3,30 m
Vikt: 4 800 kg
Djupgående: 0,85 m
Dieseltank: 550 liter
Vattentank: 180 liter
Motor: En eller två dieselmotorer. Singelmotor max 440 hk. Dubbelmontage max 2×230 hk
Framdrift: Propelleraxel
CE-klass: B/C
Info: www.smogenmarin.se