20 april, 2015

Tjejerna på Team SCA på väg till USA

Team SCA var en av båtarna som lämnade Itajai i Brazil i lätta vindar på söndagskvällen. Båten, med sin helt kvinnliga besättning, ska nu segla Leg 6 i Volvo Ocean Race, från södra Brasilien till Newport, Rhode Island, i USA.

Tjejerna ombord sa adjö till Brasilien under rena karnevalsstämningen i en absolut fullsmockad race village. De gick ombord, både fysiskt och psykiskt väl förberedda för den 5010 Nm långa etappen till Newport.

– Det är en helt ny situation inför Leg 6. Den förra delsträckan var väldigt svår – det handlade mer om att överleva – och under den här seglingen kommer vi mer tillbaka till normala förhållanden. Vi är väldigt fokuserade på att ha rätt inställning från start och gör allt för att hålla rätt fart och kurs, säger Abby Ehler (GBR).

Under de närmaste dagarna kommer Team SCA att söka den bästa rutten genom ostliga vindar, samtidigt som de vill ligga i framkant av den köldfront som de har efter sig.

– Det verkar som att prognosen för det här leget kan passa oss väldigt bra. Det kan ge oss bra vindar hela vägen och göra att vi håller jämn fart med de andra båtarna under hela delsträckan till Newport, säger Sally Barkow, en av två amerikaner ombord.

Team SCA fullföljde den avkortade kappseglingen i Brasilien och lämnade Itajai med en fjärdeplats. På väg ut släppte de av Ellen Jabour, som hängde med under starten.

Båtarna beräknas anlända till Newport mellan 6 och 9 maj. Ett enormt välkomstparty väntar dem där.