20 april, 2015

Västsvenska konkurrenter tränar tillsammans inför allsvenska premiären

Under helgen samlades ett antal västsvenska seglingsklubbar i Hjuvik för att gemensam träning inför starten av Allsvenskan i segling. Under säsongen kommer 18 klubblag från hela Sverige att göra upp om vem som blir Allsvensk mästare och får representera Sverige i Sailing Champions League på Sardinien i september.

Det är bara en månad kvar till första deltävlingen i Saltsjöbaden (22–24/5) och det är nu viktigt att komma in i båtarna och formatet. Alla seglare är duktiga i andra seglingsklasser, men de allsvenska lagen är nykomponerade och man behöver tid i båten för att hitta sina roller.

Olle Langenius, rorsman i GKSS team 1 som består av Sara Engström, Sara Rossel, Marcus Alm och Gustav Gärdebäck, säger:

– Vi har en skön blandning av killar, tjejer och en senior. Gruppen har erfarenhet från både skiff -och matchracingsegling i både jolle och kölbåt. Vi kom snabbt in i båten och kunde snabbt hantera de flesta manövrarna. Vi fick dessutom möjlighet att träna i lite hårdare vind redan på torsdagen med byar över 10 m/sek.

Normalt är de fem västsvenska klubbarna konkurrenter. För att få bästa förutsättningar mot övriga klubbar i Sverige har man tagit beslutet att träna tillsammans.

Info: http://www.svensksegling.se/Kappsegling/Allsvenskan/

Fotograf: Peter Gustafsson