15 april, 2015

FLOW – öppnar en helt ny värld för yachting

FLOW är en helt ny yachtlösning från holländska Vripack. Tanken är att FLOW ska kunna ta sin ägare eller skeppare var som helst i världen med komfort och säkerhet i toppklass. Båtens designers och byggare har erfarenhet av över 7 000 skrov.

Vripack har börjat med ett vitt papper när det nya konceptet togs fram. Det är dock så resan börjar för många yachtköpare, som ofta har stora plånböcker men behöver hjälp med alla detaljer längs resans gång. En del av detta kommer även mer normala båtägare till del, på samma sätt som rally och Formel 1 har hjälpt till med utvecklingen av personbilar.

Med FLOW har Vripack skapat en yacht som ger det allra bästa och allra senaste och det som varvet vet att många efterfrågar till kunderna. Beprövade tekniska lösningar utgör själva ryggraden till yachten, men vad gäller utförande och design samt säkerhet är båten något alldeles extra.

FLOW är en yacht som uppfyller samtliga önskemål. Samtidigt kan den kundanpassas i stor utsträckning för personlig stil och de prioriteringar som respektive köpare har.

– Med FLOW ville vi skapa en yacht som uppfyller alla önskemål och gör att kunderna inte behöver leta mer. Hon har de mest eftersökta finesserna och funktionerna man kan tänka sig och en fantastisk design, säger Bart Bouwhuis och Marnix Hoekstra, krativea chefer på Vripack.

Under gång ger FLOW möjlighet att bara sitta och koppla av i ett unikt glashus på huvuddäck medan vågorna slår mot stäven. När yachten ligger för ankar kan besättningen öppna dörrar och fönster och åter släppa in naturen. Återigen lite udda för skandinaviskt båtliv men tydligen eftersökt bland yachtkunder.

Båtens däck kan både användas som solytor och solskyddade ytor. När tender och andra leksaker åker i vattnet finns det också gott om plats på däcksytorna för att ta sig ombord i leksakerna. Dessutom har yachten en stor yta som kan fällas ut när det är dags för party.

På bryggan finns ett särskilt ”skattrum” med ljus i spännande installationer, som framgår av en av bilderna här intill. Det här utrymmet är perfekt för middagar med familj och vänner, som får en fantastisk utsikt.

För att göra yachten fullkomlig finns även en riktig sports-bar ombord. Även en jacuzzi tillhör självklarheterna i yachten för den som inte vill bada i havet.

Info: www.vripack.com

Tekniska fakta
Current name: Flow
Type of vessel: Expedition Motor Yacht
Design number: 7170
Designer: Vripack
Naval Architect: Vripack
Structural Engineering: Vripack
Mechanical Engineering: Vripack
Interior Design: Vripack
Interior Engineering: Vripack
Builder: McMullen & Wing
Hull type: Displacement
Materials: Steel, Aluminum, Composite
Classifications: Lloyds registered, LY3, MLC Compliant
Engine: 2x Caterpillar C7.1
Speed (cruising/max): 12 / 16 kts
Fuel capacity: 130000 ltrs
Fresh water capacity: 15000 ltrs
Owner & Guest: 10 persons
Crew: 10 persons