13 april, 2015

Klassens ljus i mörka djup

Olympus STYLUS TOUGH TG-4 är flaggskeppet för alla som vill fånga upplevelserna på bild och HD-video, utan att behöva oroa sig för ljusförhållanden och kameran. Den ljusstarka zoomen 25-100 mm* med bländare 1:2.0 i vidvinkelläge ger skarpa, färgstarka bilder i ljussvaga situationer som exempelvis på 15 meters djup**. Lägg till Live Composite, handskvänliga kontroller, undervattens HDR, inbyggd djupmätare, RAW-format samt AF Area som låter dig skifta fokuspunkt i bilden…

De fem viktigaste fördelarna med TG-4 är kamerans extremt ljusstarka objektiv för klassen, variabelt makrosystem, bredden av tillbehör, bekvämligheten med så mycket funktionalitet i en kompakt kamera (RAW, GPS, WiFi, geotracking etc.) och naturligtvis tuffheten.

TG-4 är vattentät ner till 15 m, klarar fall upp till 2,1 m och 100 kg tryck, plus att den är fryssäker. En pålitlig kamera för dig som gillar aktiviteter utomhus. Äventyraren och fotografen Annelie Pompe som bestigit Mount Everest och är en av världens djupaste fridykande kvinnor, säger: “Från det högsta till det djupaste, från det varmaste till det kallaste har TOUGH-kamerorna hängt med utan att någonsin svika mig”.

Med TG-4 får du nu Variabel Makro med fyra olika lägen som täcker området 30 cm ner till 1 cm. De fyra lägena är Mikroskop, Mikroskop kontroll, Fokusbracketing och Skärpedjupsförlängning (Fokus Stacking).

Nytt i mikroskopläget är blixt med långsam synkronisering som ökar kontrasten och minskar risken för överexponering när du är mycket nära motivet. Det förbättrar bildkvaliteten radikalt vid hög förstoringsgrad (TG-4 kan förstora upp till 6,9 gånger eller upp till 13,9 gånger med Super Resolution Zoom).

Undervattens-HDR och AF Area är två andra funktioner som kommer imponera på dig. Undervattens-HDR ger dig mer dramatiska bilder genom att bättre teckna ut riktigt ljusa och mörka partier. Med AF Area kan du styra var fokuspunkten ska ligga i bilden och snabbt ändra den fram och tillbaka.

Dykare och vintersportare bär ofta handskar så med TG-4 kan du styra alla viktiga funktioner med den stora ratten på kamerans baksida. Dessutom kan du skräddarsy två lägen (C1 och C2) på ratten som garanterar bekväm åtkomst till dina favoritinställningar. Oavsett var du är och vad du har på dig. Undervattensläget är markerat med en fisk.

Pris 4 190 kr. Kameran finns i svart och rött.

Info: www.olympus.se