9 april, 2015

Helt ny design i Riviera 6000 Sport Yacht

Den australiska lyxbåtsbyggaren Riviera lägger om sin designstil. Den helt nya modellen Riviera 6000 Sport Yacht får en ny stil och lanseras som ”the ultimate on-water entertainer”. Den eleganta nya modellen blir Rivieras flaggskepp i serien med ”Sport Yacht”. Båten får premiär i augusti i år, men har redan fått mycket uppmärksamhet för sin design. Försäljningen har också gått bra. 16 stycken båtar av nya 6000 har redan sålts.

Enligt Rivieras ägare och ordförande, Rodney Longhurst, är den nya modellen det senaste exemplet företagets inriktning att bygga och utveckla lyxiga båtar inom ett brett produktområde för världens finaste områden för båtliv, främst Australien och delar av USA.

Design för 6000 Sport Yacht omfattar bland annat en utökad golvyta med en väl tilltagen kabin för ägaren, mer stuvutrymmen och sociala utrymmen för att umgås samt en helt ny nivå för att bygga badrum och toalettutrymmen i båtar.

Ägarens badrum är placerat föröver i en avdelning där det även finns plats för tonårsrum, kontor, extra pentry eller en fjärde kabin.

Båten säljs med olika designlösningar. Bland annat kan köparna få olika lösningar för matplats och sällskapsutrymmen samt välja hur många kabiner de vill ha. 6000-modellen har som standard och kännetecken en ”king-sized walk-around bed” midskepps.

I ägarens badrum finns flera lyxiga detaljer, handdukstork och italienskt kakel. En glasdörr skärmar av duschutrymmet och i badrummet finns även tvättmaskin med mera.

Under cockpit på 6000 Sport Yacht finns ett stort garage för en 3,2 m (10,5 fot) tender med utombordare, som enkelt kan sjösättas med en inbyggd, elektrisk winch.
På båtens sidoutrymmen finns stora soldäck, musikutrustning och annat som kan vara skönt att ha till hands i solen.

Båtens hardtop är tillverkad i plast och täcker den 10,5 kvm stora cockpiten för att ge skugga och skydd på varmare breddgrader. I vårt klimat vill vi hellre ha öppningsbara luckor, vilket också finns med en elektriskt manövrerbar funktion.

Liksom övriga båtar från Riviera är 6000 Sport Yacht robust byggd. Den är försedd med ett starkt skrov med köl, något som Riviera har använt sig av under hela sin 35-åriga historia och som visat sig vara värdefullt i Australiens tuffa vattenmiljö.

6000 Sport Yacht är utrustad med funktioner som auto-pilot, auto-trim, Dynamic Positioning System (DPS) och Anti-Corrosion Protection (ACP), med möjlighet att uppgradera till Volvo Glass Cockpit system inklusive joystick.

Motorerna är dubbla Volvo Penta IPS2-950 (533 kW / 2×725 hk). Toppfarten anges till cirka 31 knop med full last. Marschfarten är 26 knop, vilket ger en räckvidd på 268 Nm med 10% bränsle i reserv.

Tekniska fakta
Längd: 19,3 m
Bredd: 5,38 m
Djup: 1,36 m
Vikt: 25 750 kg
Bränsle: 2 650 liter
Vatten: 800 liter
Hålltank: 500 liter
Motorer: 2xVolvo Penta IPS2-950s (533kW / 2 x 725hk)
Övrigt: Volvo Penta Dynamic Positioning System och auto-pilot, Volvo Penta Anti-Corrosion Protection
Räckvidd: 268 Nm vid 26 knop
Info: http://www.riviera.com.au/