8 april, 2015

Unik 21 meters Classic Motor Yacht

Den som vill ha en perfekt klocka åker till Schweiz. Den som vill ha en superb yacht åker till Nederländerna. Så resonerade en lojal kund till holländska Jetten Yachting, det prestigefyllda holländska stål- och aluminiumvarvet i staden Sneek.

Den väl erfarna båtköparen, som vill vara anonym, har seglat på världshaven med sin nuvarande 17 meter långa Jetten och betraktar den som något alldeles extra. De uppskattar friheten att kunna segla överallt och ankra var de vill.

Därför valde de Jetten för att bygga sin kommande och mer anpassade yacht. Det blir en 21 meter Custom Built Classic Motor Yacht.

Jetten har nyligen fått sin Jetten 50 MPC nominerad av holländska Magazine Motorboat med motiveringen ”the for European Motorboat of the Year nominated Jetten 50 MPC maybe reflects the future of the Dutch steel and aluminium Yacht building in Europé”.

Bland Jettens övriga kunder finns den världsberömda italienska tenoren Andrea Bocelli, som lät Jetten Yachting konstruera och bygga sin senaste yacht.

Den nya yachten på bilden här intill konstrueras av Theo Werner från Werner Yacht Design

I maskinrummet på den nya båten finns två pålitliga dieselmotorer. Båten får så kallad ”Portugisisk brygga”, yttre övertäckt däck, två master och utrymme för en dinge på taket över akterdäck. Kort och gott ett riktigt litet fartyg.

Vidare utrustas yachten med klassiska fönster och en klassisk inredning med mysig salong och ägarkabin med ”walk in closets” för frun ombord.

Den som vill sola och bada har flera möjligheter till detta, bland annat från akterdäck. Det finns även en ångbastu ombord för den som verkligen vill koppla av.

Båten kan hanteras av två personer, men det finns utrymmen ombord för en mindre besättning också. Ett förstklassigt luftkonditioneringssystem garanterar luften och temperaturen ombord.

För ägaren är säkerheten ombord högt prioriterad. Alla yachtens system är dubblerade med dubbel säkerhetsutrustning. Det tjocka skrovet sår emot tunn, flytande is, arför yachten kan segla till många platser jorden runt.

Konstruktionen av yachten startar efter sommaren. Leveransen är planerad till andra halvan av 2016.

Info: www.jettenyachting.nl