7 april, 2015

BoatSecure tar Märk-DNA till båtmarknaden

Stöldskyddsspecialisten BoatSecure introducerar Märk-DNA på båtmarknaden. Märk-DNA är det modernaste stöldskyddet, som ger polisen ökade möjligheter. BoatSecure har marknadens mest prisvärda Märk-DNA, det moderna och effektiva skyddet för din båt och båtmotor.

Märk-DNA penslar du själv på dina saker för att sedan sätta varningsdekalerna med varningar på olika ställen i omgivningen. Sedan lägger man in sina personliga uppgifter. Information om de saker du märkt finns i ett register som internationell polis har åtkomst till.

Det går knappt att se Märk-DNA. Polis och tull ser DNA-märkningen genom att lysa på dem med en UV-ficklampa. Det går inte att ta avlägsna märkningen utan att också förstöra det ytskikt som märkningen är applicerad på. Detta gör också att föremålet i de flesta fall är mindre intressant för tjuven. Polis och tull satsar nu stora resurser på utbildning och utrustning för att kunna spåra Märk-DNA.

För att tydliggöra att Märk-DNA finns levereras varje kit med flera etiketter och dekaler som man kan sätta på de saker man märkt. Det medföljer dekaler i olika storlekar som man sätter upp som en varning på båtmotorn, vindrutan, båtplatsen, fendrarna, mm.

Försäkringsbolagen ser också mycket positivt på Märk-DNA. Därför ska du ta kontakt med ditt försäkringsbolag och se om de kan ge dig några rabatter när du skyddar din båt eller båttillbehör med DNA-märkning.

BoatSecure stöttar båtklubbar med rabatterade paket, mer information, stöldskyddskonsultation, demonstrationer och skyltning för att öka stöldskyddet.

Info: www.boatsecure.se