31 mars, 2015

Nya Hanse 675 – en ny era börjar för Hanse

Med den väldiga Hanse 675 startar en helt ny era för tyska Hanse Yachts, enligt varvet. Att dimensionerna är enorma framgår av bilderna här intill. Produktionen av det första exemplaret av denna sportigt eleganta super yacht har nyligen startat.

Med den nya 675:an börjar framtidens design för Hanse Yachts kommande generationer bli allt mer tydlig. Den här modellen karakteriseras av slanka linjer, ett stort antal fönster och ventiler och att båten är enkel att hantera även med en liten besättning. Det senare verkar vara en förutsättning för alla som säljer större båtar idag.

Båten har bland annat skjutbara panoramaluckor i salongens tak, något som släpper in mycket ljus och luft. Systemet sköts med en enkel knapptryckning. En annan ny finess är den helt nya designen med modernt rundade former, vilket bidrar till känslan av rymd och stora utrymmen.

Det första skrovet till nya Hanse 675 har nyligen anlänt till produktionshallen i Greifswald. Dimensionerna är imponerande med en total längd av 20,95 m och en bredd på 5,90 m, vilket gör att båten mest påminner om en yacht.

Skrovet tar på längden upp nästan hela den största skrovhallen hos Hanse, som bara har några meter till godo. Det är första gången under varvets 25-åriga historia som Hanse bygger en så stor segelbåt.

Info: www.hanseyachts.com