31 mars, 2015

Bluewater cruising på lyxmässa i centrala London

Den 8–10 april är det dags för en verklig lyxmässa med båtar som en del av utbudet. Det är London Yacht, Jet and Prestige Car Show som då öppnar sina portar för lyxintresserade med stora plånböcker.

Segelbåtstillverkaren Discovery Yachts är ett av de företag som finns på plats, förutom bil- och lyxproduktstillverkare från hela världen. Den välkända brittiska yachttillverkaren kommer att ställa ut sin nya Discovery 55 Mk II i St. Katharine docks för att ge besökarna en känsla av riktig Atlantcruising, ”bluewater cruising”.

Discovery 55 Mk II är en snabb och välbalanserad yacht designad av legendariska Ron Holland, som har en hel del svenska seglarvänner. Båten har högsta komfort och goda seglingsegenskaper. Hon är designad för att hanteras av endast två personer med enkel hantering av alla vinschar och skot med mera. Båten har också gott om utrymmen för att klara av två personers behov under riktig långfärdssegling.

Superyacht designern Ken Freivokh har designat de lyxiga utrymmena ombord, inklusive de ljusa och rymliga kabinerna. Discovery Yachts är kända för en lyxig nivå på inredning och alla detaljer i båtarna, vilket även gäller denna båts stora salong och navigationsplats.

Discovery 55 Mk II kommer att visas i Central Basin i St. Katharine Docks, granne med den engelska drottningens ”Glorianna”.

Tekniska fakta
Längd: 16,70 m
Bredd: 4,78 m
Djup: 2,23 m
Vikt: 22 500 kg
Bränsle: 1 334 liter
Vatten: 1 008 liter
Motor: Yanmar diesel 160 hk
Info: www.discoveryyachts.com