27 mars, 2015

Grand Banks bygger ny 44 Eastbay

Klassiska Grand Banks är på väg att ta fram en ny modell. Grand Banks 44 Eastbay utrustas med två stycken Volvo Penta IPS 699 och blir en riktigt fin långfärdsbåt.

Grand Banks Yachts har ett antal riktigt klassiska båtmodeller. Nya 44 Eastbay blir en komplettering av den eleganta Eastbay-serien, som fyllde 20 år förra året. Båten beräknas få sin premiär vid båtmässorna i USA till hösten.

Den nya båten är designad av Hunt Associates. Den har ett lättare och starkare skrov än tidigare modeller tack vare modernare produktionsteknik.

44-fotaren lanseras i två olika utföranden med antingen två eller tre kabiner. I huvudsalongen finns elektriskt nedfällbara sidorutor för att släppa in ljus och luft från alla sidor. Den rymliga salongen har ett rejält pentry om styrbord och en stor U-soffa om babord. Ägarkabinen med badrum har gott om stuvutrymmen i denna cruisingbåt.

Motoriseringen är som standard två stycken Volvo Penta IPS 600 (435 hk) dieselmotorer. Toppfarten anges till över 32 knop och marschfarten till mer komfortabla 28 knop.

Eastbay 44 blir den minste modellen i serien. Trots det sägs den ha typiskt rymliga utrymmen, stilfull design och förstklassig komfort.

Premiären för den första båten beräknas ske i september vid Newport International Boat Show, Rhode Island, USA.

Info: www.grandbanks.com