23 mars, 2015

Kemikalieinspektionen fortsätter samarbetet med Initiativet Hållbara Hav

Initiativet Hållbara Hav och Kemikalieinspektionen fortsätter samarbetet under 2015. Underlag från de vattenprover som Hållbara Hav och briggen Tre Kronor årligen tar visar att mängder av kemikalier återfinns i Östersjön.

Hållbara Havs uppgift i samarbetet är att kommunicera Kemikalieinspektionens information om kemikalier i vår vardag och vad vi ska göra för att undvika dem. Samtidigt tillför Kemikalieinspektionen expertkunskap till Hållbara Hav inom området och bidrar till utvecklingen av arbetet för ett framtida friskt och levande Östersjön.

– Vi är mycket glada över förtroendet Kemikalieinspektionen visar genom att fördjupa samarbetet med oss under 2015, och ser det som en bekräftelse på att vårt arbete för Östersjön är oerhört viktigt. Det förlängda samarbetet ger oss även möjlighet att utveckla Initiativet vidare, säger Göran Lindstedt, Vd för Initiativet Hållbara Hav.

– Initiativet representerar en av flera viktiga plattformar för vårt arbete för en giftfri miljö, säger Nina Cromnier, generaldirektör Kemikalieinspektionen.

Under det kommande året engagerar sig Kemikalieinspektion i utvecklingen av en rad olika informationskampanjer inom Initiativet Hållbara Hav tillsammans med Stockholms universitet/Östersjöcentrum. Ett av årets viktiga samarbetsprojekt är Almedalsveckan där planeringen nu pågår. Även i år är Initiativets fartyg Tre Kronor af Stockholm på plats och används som mötesplats för frågor som rör Östersjön.