19 mars, 2015

Kompakt kompressorkylsystem som passar överallt

Visst finns det väl alltid lite plats över i den allra minsta stugan? Men ombord är det inte sällan ont om plats. Av den anledningen har många skeppare hittills avstått från att använda sig av effektiv kylning av mat och dryck under arbetsskiften. WAECO tillhandahåller nu den perfekta lösningen på det här problemet med den nya lådkylen CoolMatic CD 20. Den ursprungliga platsen ombord är pontonbron – enkel att dra ut, säker låsning, tillförlitlig kyleffekt.

Dessutom blir det lättare att hantera vardagen i alla typer av utrymmen, oavsett om kyllådan placeras utomhus eller inomhus. Den eleganta kyllådan ska användas med 12V eller 24V och genererar alltid och oavsett var, samma kylskåpstemperatur som kylskåpet hemma. Detta sker vid en effektförbrukning på 40W och en genomsnittlig strömförbrukning på endast 0,67A vid 20 graders utomhustemperatur och lika förmånliga 1,33A vid 32 graders mättad omgivningstemperatur.

Kylaggregatet på WAECO CoolMatic CD 20 går att ta bort vid montering och bör som standard installeras på 50 centimeters avstånd. Det stabila metallhuset är tillverkat med beprövad WAECO-teknik: en fullständigt hermetisk kompressor med integrerad styrelektronik, en elektrisk termostat samt hela säkerhetsutrustningen med underspänningsskydd, automatiskt felpolaritetsskydd och elektronisk säkring. Som om inte detta vore nog är apparaten dessutom e-certifierad.

Kylen har en nyttovolym på minst 20 liter. Dem kan beställas med antingen svart eller vit framsida. Båda modellerna kostar 559 Euro.

Info: www.dometic.de/marine