6 mars, 2015

Alkylatbensin utan skadliga ämnen

Med Aspen alkylatbensin i tanken kan du njuta av din båttur utan att släppa ut alla de skadliga ämnen som vanlig bensin innehåller.

Under sommaren är våra vattendrag barnkammare för både fiskar och smådjur, vilket gör våra sjöar oerhört känsliga för utsläpp och föroreningar.

Cirka 25 procent av bränslet från äldre utombordare går oförbränt rakt ut i vattnet. Därför gör det stor skillnad om du tankar med alkylatbensin istället för vanligt bensin, eftersom det med vanlig bensin blir upp till 300 gånger mer föroreningar i vattnet jämfört med alkylatbensin. Bara utsläppen av skadliga kolväten minskar med upp till 99 procent när du använder alkylatbensin istället för vanlig bensin.

Att Aspen alkylatbensin är ett renare bränsle gör att det även är mer effektivt och motorn går bättre. Även startsäkerheten ökar, något som alla som någon gång har fått motorstopp mitt ute på sjön uppskattar. Eftersom alkylatbensin till skillnad mot vanlig bensin tål att lagras i flera år behöver man inte heller tömma tanken när det är dags för vinterförvaring.

Köper man från pump kostar en liter alkylatbensin cirka 23 kr, i dunk 30 kr /liter. Alla bensindrivna båtmotorer som körs på 95-oktanig bensin kan tankas med Aspen alkylatbensin.

Info: www.aspen.se