26 februari, 2015

Svenska Sjö- försäkrade båtar blir lättare att sälja

På våren och i mässtider funderar många båtägare på att byta båt. Olika undersökningar visar att mellan 15-20% av båtägarna funderar på att byta. Att sälja sin befintliga till ett bra pris är då det första steget för många. För att underlätta försäljningen har Svenska Sjö infört tjänsten Skadehistorikcertifikat. Tjänsten innebär att man som kund, inloggad på svenskasjo.se, kan printa ut ett certifikat som visar när båten blev försäkrad och om och när den haft en skada som ersatts.

Tanken är att detta certifikat ska lämnas över till spekulanter och då fungera som en extra trygghet för köparen som då får ett bevis på om och i så fall när det varit en skada och vilken typ av skada det rört sig om.

Då många av våra kunder haft båten försäkrad hos oss under en längre tid och aldrig haft en skada, så det är många riktigt prydliga dokument som kommer att hamna i spekulanters händer. Om det varit en skada så är det ändå en trygghet för köpare att den reparerats av ett kompetent varv som Svenska Sjö har godkänt.

– Vi tror starkt på att Svenska Sjö- försäkrade båtar kommer att bli mer lättsålda än andra med denna tjänst . Utöver en ökad trygghet som certifikatet innebär får köpare av en Svenska Sjö- försäkrad båt en självriskbonus på 500 kr redan dag ett om båten fortsättningsförsäkras hos oss säger Jacob Enestad, skadechef på Svenska Sjö