25 februari, 2015

True Heading ser nya möjligheter i USA tack vare nytt krav på AIS

Den 23 december beslutade amerikanska myndigheter att implementera ett utökat krav på nationell fartygstrafik att bära AIS transpondrar.

I USA har myndigheterna bestämt att antalet fartyg som skall innefattas av kravet på att bära så kallad AIS-utrustning skall utökas med cirka 18 000 fartyg. Kravet gäller från 2 mars 2015 och måste vara effektuerat senast 1 mars 2016.

Detta är en kort implementeringstid för så många fartyg och passar True Heading bra då de står beredda att kunna leverera just den utrustning som efterfrågas. Redan på kort tid har True Heading lyckats bygga upp ett rykte som AIS experter även i USA genom den aktiva kampanj i form av seminarier och artiklar som genomförts i samband med de större mässorna i Nordamerika.

Kravet på AIS utrustning är del i strävan efter ökad maritim kontroll av kuster och farleder. Utöver detta pågår en studie från amerikanska myndigheter över hur navigationslösningar baserade på smartphones eller läsplattor kan användas för att positionera fritidsbåtar och där intresse finns för att använda Seapilots lösning för detta som redan är klar och fungerar.