23 februari, 2015

Gulf Craft lanserar ny superyacht vid Dubai International Boat Show

Samtidigt med Allt för sjön i Stockholm hålls de kommande veckorna Dubai International Boat Show. Den har annan karaktär än våra svenska båtmässor. I Dubai är allt inriktat på superlyx och riktiga stora yachter.

Gulf Craft, som är baserat i Förenade Arabemiraten, har ett antal premiärer vid årets Dubai International Boat Show. De visar en hel uppställning med företagets senaste superyachts, sport cruisers och fritidsbåtar där de flesta är byggda för att hanteras av besättning.

Som ett av de tio största superyachtvarven i världen kommer Gulf Craft att ha premiär för Majesty 122, på Dubai International Boat Show (DIBS) som pågår 3–7 mars.

Yachten har plats för tio gäster och enorma ytor för social samvaro, solbadande och annat kul. Fattas bara annat i en yacht för över 11 MUSD, vilket motsvarar över 900 Mkr i Sverige plus moms.

Liksom allt annat som byggs vid Gulf Craft är den här yachten ett one off-bygge. Varvet bygger andra båtar i samma storleksserie, men med alla de kundanpassningar som alltid görs blir det unika yachter varje gång.

Denna Majesty 122 har fem stora sovrum för två personer vardera plus utrymmen för en besättning på fem personer. Här finns också alla andra självklara utrymmen, såsom stort matrum, vardagsrum med mera. Owners bedroom finns på huvuddäck med fin utsikt över vattnet.

Yachten har en räckvidd på minst 2 000 Nm.

Tekniska specifikationer
Längd: 37,50 m
Bredd: 7,60 m
Djupgående: 1,90 m
Motorer: 2×1 930 hk
Bränsle: 25 250 liter
Vatten: 3 700 liter
Info: http://www.majesty-yachts.com/superyachts/majesty-122-specs/