20 februari, 2015

Långseglarseminarium på Allt för sjön

På båtmässan Allt för sjön i Älvsjö blir det långseglarseminarier under lördagen 28 februari och med repetition på söndagen 1 mars under fyra timmar.

Preliminärt schema:

12.00-16.00 Presentationer om seglatsområden, ekonomi, båten barn ombord och mycket annat;
Lasse Hässler, som seglat runt jorden flera gånger med paying crew ombord på femtiofotaren Jennifer. Senaste boken är “Tre oceaner”.
Milo Dahlmann, lät bygga en stålbåt på 10 meter och seglade Artemisia 2 till Antarktis. Skrev boken “Mot pingvinernas land” om seglingen.
Micke Westin gjort flera långseglingar med 27-fotaren Roobarb och har precis sammanfattat förberedelsefasen i boken “Dra dit pepparn växer – så förbereder du din långsegling”
Josefin och Ivan Flodgren är det energiska unga paret som seglat jorden runt med sin Rasmus 35:a Kuheli och har skrivit boken “Saltvattenliv” om äventyret.
Linda och Ludvig Hammarberg seglade jorden runt med sina två barn på stålbåten “Mary af Rövarhamn”. De är just nu också med i TV-serien Äventyrliga familjer på SVT och har också en populär långseglingsblogg.
Anders Hemgren och Mats Båvner leder Oceanseglingsklubbens avseglingsgrupper där mycket kunskap om teknik och utrustning dryftas. De är båda långseglare.
Stanley Johnson från Medelhavsseglarna har mycket erfarenhet från Medelhavet och Europas kanaler och vill dela några av höjdpunkterna därifrån.

(16.00-16.25 Boksignering och frågestund i K-11 och 16.30-18.00 i Kryssarklubbens monter i A-hallen)

Arrangörer är Kryssarklubben, Medelhavsseglarna, Oceanseglingsklubben, Drömresan och Alltförsjön

Observera att det finns fyra olika biljetter (och två olika dagar)!
Normal 200 kr
Par/kompisar 300 kr
Under 25 år 100 kr
Par/kompisar under 25 år 150 kr
Entré till mässan ingår (värde 130-160 kronor)!
Biljetter skaffas genom http://sxk.se/sxk-riksforeningen/drommen-om-langseglingen