19 februari, 2015

Bennett utökar med fler elektriska trimplan

Med de nya elektriska trimplanen kan Bennett nu förse alla båtar med de trimplan som önskas. Sortimentet sträcker sig från de små självjusterande Bennett SLT, hydrauliska standard, elektriska BOLT, hydrauliska XPT till de hydrauliska BXT&SST. Företaget har även indikatorer, automatik och möjlighet att koppla trimplanen till en plotter via NMEA2000.

Eftersom byggare av aluminiumbåtar gärna monterar elektriska trimplan har Bennett sedan november 2014 egna BOLT elektriska trimplan. I Bolt finns ett smart inbyggt feldiagnostik som direkt talar om var det är problem någonstans. Denna lösning kommer på de hydrauliska till hösten 2015.

Bolt är i första hand för båtar på 5–9m. Trimplan och manöverpanel säljs separat. Hela systemet är plugg and play, alla kablar har ’’Dutch kontakter’’ (inte spänningskablar).

Bennetts elektriska cylinder skiljer sig mot konkurrenters genom att inga rörliga delar ska monteras vid monteringen, vilket betyder snabbare montering. De har heller inga bultar eller skruvar på ovansidan cylindern och o-ringen runt kolven sitter en bit upp på den, vilket minimerar risken för att beväxning ska kunna skada och vatten tränga in. De är också väldigt tysta.

En liten bakgrund; Bennett har i 50 år försett marinbranschen med hydrauliska trimplan som är så pålitliga att mer än 70 % av fritidsbåtsbyggarna monterar dem som standard.

Info: www.hansenmarine.se