13 februari, 2015

Säkra sjökort till Raymarine plottrar

Raymarines navigatorer med opertivsystemet Lighthose II hanterar numera sammanfogade rastersjökort i sina plottrar.

Även äldre plottrar kan hantera sjökorten genom att uppdatera operativsystemet gratis från Raymarines hemsida. Här kan användaren se vilka plottrar som går att uppgradera till Lighthouse II operativsystem.

Solteknik HB har sedan lång tid samarbetat med Northport System Inc. i Kanada (Fugawi) och utvecklat rastersjökort till datorer, plattor och smartphones för olika navigationsprogram. Hösten 2014 släpptes de första rastersjökorten över USA och Canada till Raymarine Lighthouse II plottrar.

Nu finns rastersjökort över Sverige och Finland till Raymarine Lighthouse II plottrar. Sjökorten är originaldata i rasterformat från Finska och Svenska Sjöfartsverken. Eftersom dessa nya sjökort är helt uppbyggda på sjöfartsverkens originaldata är sjökorten exakta avbildningar av papperssjökorten, inget är bortaget eller förändrat i sjökortsbilden.

Sjökortet levereras på micro-SD minneskort i plastfodral och innehåller översiktskort, kustkort, skärgårdskort, specialer och hamnspecialer som ges ut av Sjöfartsverken i Sverige och Finland.

Korten är zoomningsbara från översiktskorten ända ner till den minsta hamnspecialen. Genom att trycka på zoomknapparna på plottern styr du visningen av sjökorten. Det är möjligt att ladda ner sjökorten på eget micro-SD kort från Raymarines nedladdningssida se info här

Tydligheten i sjökortsbilden är samma som i ett papperssjökort och layouten är exakt samma som ett normalt standardsjökort. Inget är borttaget eller förändrat från originalet.

Pris för micro SD-kort Sweden och SD-kort Finland 1 595 kr, SD-kort Finland 1 595 kr.

Info: www.soltek.se