29 januari, 2015

Axopar lanserar nya modeller på 37 fot

Finska Axopar Boats är det stora utropstecknet vad gäller design och nytänkande inom båtbranschen de senaste åren. Det allra senaste tillskottet är nya Axopar 37, som lanseras i september i år.

Axopar 37 innebär ett kliv uppåt i storlek för det finska båtföretaget, som dock tillverkar sina båtar utanför Finland. Företaget håller sig dock till utombordsmotorer även för de större båtarna, dock med två eller flera maskiner på akterspegeln för kunder som vill ha riktigt höga prestanda.

Finländaren Sakari Mattila är ”konceptgenerator” för de nya båtarna. Han står även bakom en rad andra välkända finska båtmärken som har lanserats de senaste åren: Aquador, Paragon Yachts och XO Boats.

– Som ett resultat av de internationella framgångarna med Axopar 28, som har sålts i över 100 exemplar sedan lanseringen för tio månader sedan, fortsätter vi att expandera vårt modellutbud med större modeller. Vi kommer dock att hålla fast vid vårt koncept med båtar som är spännande och kul att köra, säger Sakari Mattila.

De nya Axopar 37 besår av fyra modeller: T-Top-, Cabin T-Top-, Cabin- och Aft Cabin. Samtliga är utvecklade för dubbla utombordare med en integrerad bracket (motorfäste), ett skrov med dubbla steg och låg tyngdpunkt och hög stabilitet.

Samtliga modeller har också walk around däck med soldäck i fören, toalett och en kabin för två personer. America’s Cup-modellen har bomöjlighet för upp till fyra personer.

Tekniska fakta:
Längd: 11,20 m
Bredd: 3,3 m
Djupgående: 0,80 m
Vikt: 2 590 kg utan motorer
Personer: 10
Bränsle: 700 liter
Material: handupplagd glasfiber
CE-klass: B
Fartområde: 35–45 knop
Motorer: 1 x 350 hk eller 2 x 225 – 2 x 300 hk
Bränsleförbrukning: 1,65 l / Nm (1 x 350 hk @ 25 knop)
Skrovvinkel: 20 grader
Pris: från 85 900 Euro inklusive 19% moms plus motorer
Info: www.axopar.fi