28 januari, 2015

Samägande och fullservice för segelbåtsägare

Gåshaga Marina, generalagent och svensk återförsäljare av det franska segelbåtsmärket Dufour, vill ytterligare underlätta för människor att äga och segla en Dufour.

– Samägande och fullservice-koncept är ingen direkt nyhet men samtidigt en smart möjlighet som inte många känner till eller ens överväger, säger Anders Almén, VD på Gåshaga Marina (bilden). Vi måste vidareutveckla oss och inse att segelbåtsmarknaden förändras.

– För att sälja fler segelbåtar i framtiden och för att kunna entusiasmera både befintliga och presumtiva Dufourägare måste vi inse att det inte enbart går att stå till tjänst med att sälja båten. Vi måste bygga vidare vår närvaro på marknaden och bland annat vidareutveckla vårt engagemang och koncept både innan, under och efter det att våra kunder har köpt en Dufour, säger Anders Almén.

Kanske vill man ha en riktigt stor segelbåt men tycker att det blir för dyrt och krångligt, kanske vill man ha en liten segelbåt till mycket lågt pris, kanske känner man dåligt samvete för att man inte kommer att kunna använda segelbåten så mycket, kanske man helt enkelt vill ha ett smidigare och mindre tidskrävande ägande.

Tänk att kunna ha en riktigt stor lyxig segelbåt till lägre pris än en liten. Eller kanske en liten tuff segelbåt till extremt låg kostnad. Man seglar ju ändå inte varje vecka hela säsongen så varför inte dela ägandet med några andra? Dufour Yachts Sweden/Gåshaga Marina kommer på ett helt annat sätt än tidigare nu satsa på att hjälpa sina kunder att samäga båten med andra. Vi tycker helt enkelt att samägande är en riktigt smart lösning.

– Samäg segelbåten med bästa vännerna, grannfamiljen eller några i släkten eller med några nyvunna trevliga människor som vi på Dufour har i vårt nätverk och som önskar och vill samma sak som ni, föreslår Anders.

– För att våra kunder skall kunna genomföra det vi föreslår och alltså äga Dufour-segelbåten tillsammans med några andra, inser vi att vi måste hjälpa till med helheten. Vi kan hjälpa till med att få till en helt friktionsfri lösning. Så här ser vårt erbjudande ut i stora drag, säger Anders.

– Självklart måste man inte välja eller kanske ens kan välja alla delar men om våra kunder önskar kan vi alltså tillse att de i stort sett enbart behöver komma till marinan med sin packning och sedan bara segla och njuta. Nyckelfärdig segling skulle man kunna kalla det.

– För alla som köper en Dufour under 2015 bjuder vi på hamnplats i Gåshaga Marina samt upptagning, vinterförvaring och sjösättning år ett, säger Anders.

– Vi måste också bli bättre på att positionera oss och bli duktigare på att kommunicera allt roligt man kan göra som segelbåtsägare. Att skapa livsstilsaktiviteter och att kombinera olika trevliga aktiviteter inom båtlivet kommer bli allt viktigare för den som vill bli framgångsrikt inom marin-segmentet. Pelle Norberg, VD och ägare av Norberg Yachting AB, med lång erfarenhet från näringslivet, kappsegling, Volvo Ocean Race och HiQ Sailing Team/Nokia Oops Cup (60-fotstrimaraner), kommer fortsatt arbeta tillsammans med oss för att skapa en stark ”community” bland befintliga Dufourägare samt vidareutveckla vår marknadsföring. Dufour Yachts Sailing Team är arbetsnamnet för det sistnämnda projektet, avslutar Anders Almén.