28 januari, 2015

Nya mjukvaruuppdateringar till Garmin

Garmin presenterar en ny mjukvaruuppdatering med nya funktioner för multifunktionsdisplayer (MDF), sjökortsplottrar och kombinationsinstrument i de välkända serierna GPSMAP och echoMAP. De nya funktionerna är bland annat AutoGuidance 2.0, import av waypoints, rutter och spår via GPX, avancerade seglingsfunktioner och utvecklade nödfunktioner.

En av funktionerna som lanseras är AutoGuidance 2.0. Den ursprungliga AutoGuidance var ett genombrott med enkel, användarvänlig och trygg autonavigering på sjön. I version 2.0, med patenterad teknik, får du nya funktioner och möjligheter. När du skriver in en önskad destination får du automatiskt ett förslag på en rutt. Rutten kan du sedan ändra, beräkna ankomsttid för och spara för framtida bruk. AutoGuidance 2.0 finns i BlueChart g2 Vision sjökorten som är kompatibla med alla plottrar i echoMAP-serien, GPSMAP 8000, 7400/7600, 8×0/10×0 och 5×7/7×1-serien.

Importera waypoints, rutter och spår från andra GPS-enheter från Garmin eller andra fabrikat. När du uppdaterar programvaran kan alla echoMAP och GPSMAP lagra och föra över information via formatet GPX. Det gör det även enklare för dig när du skall byta ut din gamla och köpa en ny Garmin-plotter till din båt.

För dig som seglar ger de nya seglingsfunktionerna dig många möjligheter. En ny race-sida visar en virtuell startlinje, tillsammans med datafält med laylines, tid för start, nedräkning som synkroniseras på alla inkopplade Garmin-enheter i nätverket. Andra seglingsfunktioner som finns är en förbättrad vindros, kurs- och kurs över grund-vektorer, ström och avdrift, sann och skenbar vind data och ytterligare funktioner. Funktionerna finns tillgängliga på GPSMAP 8000, 7400/7600 och 8×0/10×0-serien.

Till GPSMAP 8000/7400/7600-serien finns också en uppdatering för en ny unik SOS-funktion. Funktionen beskriver förfarandet och gör det enklare än någonsin att sända ut ett nödanrop vid en nödsituation. Via en nödknapp på skärmen får du upp en lista med möjliga situationer (brand, MOB etc.). När du trycker på DSC knappen skickas en nödsignal ut tillsammans med din aktuella position.

Andra funktioner i 8000/7400/7600-serien är en ny ”Hem”-skärm som inkluderar favoriter, funktioner, kombinationer och SmartMode samt möjlighet till att ändra storleken på panelen på skärmen. Uppdateringen ger också möjlighet att koppla in Axis® IP- och FLIR®-kamera, som ofta är förekommande på räddningsfartyg. Panorera, tilta och zooma kameran direkt från Garmin-skärmen. I uppdateringen följer det också med en digital PDF-manual på plottern som kan läsas vid behov på skärmen.

Förutom alla dessa nya funktioner stöttar nu Garmin sjökortsplottrar nya produkter som nyligen lanserats som GHP Reactor autopiot, GMR xHD2 öppen radarvinge och GSD 25 blackbox ekolod.

Info: www8.garmin.com/support/software/marine.html