17 januari, 2015

Seapilot inleder samarbete med Tresco

True Headings varumärke Seapilot ingår ett unikt samarbete med Tresco för att förbättra sjökortens täckning över inlandsvattenvägar i Europa.

Seapilot utökar sin geografiska täckning ständigt och jobbar hela tiden på att få tillgång till nya sjökortsområden. En viktig fråga i många länder är inlandsvattenvägarna och att få högkvalitativa sjökort över dessa områden.

Tresco är ledande inom navigation på inlandsvattenvägar i Europa och följer standarder för yrkessjöfart. Tresco jobbar i vanliga fall endast med yrkessjöfarten och har nu beslutat att licensiera sina sjökort till Seapilot och leverera vektoriserade S-57 sjökort till Seapilot och frididsbåtlivet, likt alla andra sjökort som används i Seapilot appen.

Tresco följer standarder för yrkessjöfart och kommer att leverera vektoriserade ECDIS S-57 sjökort över inlandsvattenvägar i Europa. Likt Seapilot arbetar Tresco med kontinuerliga uppdateringar och därmed kommer även inlandsvattenvägarna att kontinuerligt uppdateras i Seapilot om några ändringar i sjökorten tillkommer. Samarbetet kommer också att ge Seapilot möjlighet att anpassa viss specifik presentation för inlandsvattenvägar med förbättrade användarprestanda som följd.

Detta samarbete innebär stora förbättringar för Seapilots täckning av centrala europeiska inlandsvattenvägar, bland annat i Nederländerna där Seapilot tidigare inte haft tillgång till bra kartdata för inlandsvattenvägarna.