13 januari, 2015

Tätar vid byte av bottenventil

Den smarta uppfinningen Seabung vann förstapriset på världens största båttillbehörsmässa METS i Amsterdam 2014 i kategorin för marin utrustning.

Seabung är utformad så att en bottenförskruvning kan bytas med båten kvar i vattnet. Seabung har en flexibel kupol monterad på en stång med integrerad ögla till för säkerhetslina. Detta möjliggör för båtägare att trycka ut Seabung genom skrovgenomföringen och med hjälp av vattentrycket få det tätt.

– Marinexpo i Sverige AB är oerhört stolta över att fått förtroendet att lansera och tillhandahålla denna geniala uppfinning i Sverige. För båtägare är Seabung en produkt som ökar säkerheten och tryggheten ombord avsevärt. Om en kulventil eller slang springer läck är det stor risk att båten vattenfylls och kanske sjunker. Seabung gör det möjligt att på ett enkelt och säkert sätt byta ut eller laga de trasiga delarna när båten ligger i vattnet. Därmed slipper man tid och kostnad för lyft samt avbrott i båtresan för varvsbesök, säger Kjell Nordin, ägare och VD för Marinexpo i Sverige AB.

Seabung presenteras på Båtmässan i Göteborg 31 januari – 8 februari i monter F04:85, samt på Allt för sjön i Stockholm 28 februari – 8 mars i monter C10:38.

Seabung kommer att säljas i välsorterade båttillbehörsbutiker.

Info: www.marinexpo.se

Kommentarer

leif 16:30:03 2015-01-29

den er samrt