29 december, 2014

Elan Power 41 får världspremiär på boot Düsseldorf

Elan Motor Yachts har världspremiär för sin helt nya Elan Power 41 på boot Düsseldorf i januari. Hon är en systermodell till företagets framgångsrika Elan Power 30, men Power 41 är byggd i större skala med modern design och det utrymme som tillhör en 40 fots sports cruiser.

Bland den nya modellens fördelar märks att kunderna kan välja mellan två helt olika interiörer. Båda två erbjuder två stora huvudkabiner, men Elan Motor Yachts säger att de har tagit interiördesign till en ny nivå genom att erbjuda en trekabinsversion med två dubbelbäddskabiner och en tredje kabin med två bäddar som kan användas med dubbelbädd.

Båten är upplyst med rejäla fönster längs skrovsidorna och flera stora takfönster. Båda versionerna har även en nedre dinette och ett välutrustat pentry med diskbänk, kyl, gas eller elektrisk ugn och grill.

Båtens besättning skyddas av en smidig öppen hardtop över cockpit. Här finns bland annat en stor dinette som kan förvandlas till en stor solyta och extra sittplatser för den som vill ha rum för vänner kring båtens bar och grill. Förarplatsen har dubbla säten, ett stort utrymme för sjökort och plats för elektroniska navigationsinstrument. Som tillval finns en hydrauliskt manövrerad badplattform i aktern. På plattformen finns plats för en 3,6 m RIB.

Motorerna är två stycken Volvo Penta D4 eller D6 dieselmotorer på upp till 400 hk vardera. Det ger båten goda prestanda. Som tillval finns joystick, vilket ger extra kontroll och enkel manövrerbarhet.

Info: www.elan-motoryachts.com

Kommentarer

Lars Olsson 22:05:25 2014-12-29

Det är så skojigt att köra fort

Ännu en båt som sörplar i sig 10 liter per sjömil och skitar ner havet och luften med avgaser och oväsen. Varför? För att vissa tycker det är så skojigt att köra fort. En båt som släpper ut lika mycket avgaser som kanske 1000 personbilar, vad vet jag?

När ska vi börja diskutera att förbjuda fritidsbåtar som går fortare än sin deplacementsfart?