26 december, 2014

Riviera jubilerar med helt nya 77 Enclosed Flybridge

Medan vi svenskar väntar på riktig vinter firar båttillverkare på sydligare breddgrader att de är mitt uppe i en härlig båtsäsong. För australiska Riviera blir 2015 ett år att minnas, inte minst för att de presenterar en helt ny modell: den majestätiska Riviera 77 Enclosed Flybridge.

Båten får sin världspremiär vid Dubai International Boast Show, 3–7 mars 2015. 77 Enclosed Flybridge sjösattes vid varvet i Coomera på Australiens Guldkust innan jul vid en speciell ceremoni. På plats fanns bland andra representanter för de Mellanösternbaserade kunderna till det allra första exemplaret.

Likheten med vissa amerikanska varvs sportfiskebåtar i den här klassen är ganska stor. De har alla samma uppbyggnad med robusta skrov, hög flybridge och en hög nivå av lyx. Trots att det i grunden är en ”sportfiskebåt”…

Riviera 77 Enclosed Flybridge är bara en i raden av nya modeller från den australiska motorbåtsbyggaren. Företagets serie av så kallade SUV-modeller har under 2014 utökats med nyheten 515 SUV förutom 445 och 565 som fanns tidigare.

– Den växande SUV-serien har visats sig mycket populär sedan vi lanserade vår 5 000:e båt, en Riviera 445, för 18 månader sedan, säger Rivieras ägare och ordförande, Rodney Longhurst.

– Vi har redan sålt 56 yachter från vår Riviera SUV-serie och vi märker ett stort intresse från hela världen.

Båtserien har också fått internationellt erkännande. En Riviera 565 imponerade särskilt på juryn i Active Interest Media (AIM) Marine Group Editor’s Choice Awards vid Fort Lauderdale International Boat Show i oktober. Juryn utsåg 565 till ”Best of the best” i sin klass med Best Motoryachts på 50–59 fot.

Under 2014 hade även nya Riviera 6000 Sport Yacht premiär, vid Sydney International Boat Show i augusti. Den modellen har sålts i åtta exemplar hittills.

Info: http://www.riviera.com.au/