19 december, 2014

Mercury Marine gjuter sin 2,5 miljonte propeller

Under veckan 50 firar Mercury Marine gjutningen av sin 2 500 000:e rostfria stålpropeller vid Fond du Lac, Wisconsin, USA. Samtidigt firar Mercury ´s tillverkningsanläggningen 40:e år som producent av världens bästa båtpropellrar. Fabriken invigdes 1974.

Mercurys propellrar är globalt erkända som bäst i klassen avseende hastighet, acceleration och bränsleekonomi. Den propeller som Mercury senast har utvecklat är den omåttligt framgångsrika och populära Enertia ECO-propellern, som ger 10 % förbättrad bränsleekonomi i marschhastighet, samtidigt som en exceptionell prestanda och hållbarhet har kunnat bibehållas.

”Detta är en anmärkningsvärd och viktig milstolpe i Mercurys historia”, sade John Pfeifer, VD för Mercury Marine. ”Vi är ledande inom propellerbranschen tack vare att vi har den bästa personalen, de bästa konstruktionerna och de bästa materialen. Vi är stolta över de produkter som levereras från Mercurys propellerfabrik”.

Mercurys propellrar är konstruerade av en grupp ingenjörer som tillsammans har över 160 års erfarenhet av propellerkonstruktion; erfarenhet som gör det möjligt för Mercury att konstruera propellrar som ligger åratal före konkurrenternas produkter.

Att använda den rätta och bäst utformade propellern för maximal effekt är en av de viktigaste faktorerna att beakta för en båtägare. Det är också en av de minst kostnadskrävande åtgärder båtägare behöver vidta. Varje typ av båt kräver en propeller av specifik typ och storlek för att kunna prestera optimalt. Mercury strävar efter att hjälpa alla båtägare att få ut maximalt av sin motor och sin båt. Tiden på vattnet är värdefull, och våra propellrar ger den bästa upplevelsen därute.

Mercurys propellrar i rostfritt stål är konstruerade för utombordsmotorer på mellan 9,9 och 350 hästkrafter, samt för alla drevmotorer.