2 december, 2014

Säsongsfinal i Abu Dhabi för ClassOne Championship

Till helgen gör 14 båtar upp i säsongsfinalen av ClassOne World Powerboat Championship. Finalen körs i Grand Prix of the U.A.E i Abu Dhabi, 3–5 december.

Den gångna säsongen har varit den första i ClassOne World Powerboat Championships ”nya look”. Tillsammans kommer både C1 katamaraner och V1 enskrovsbåtar att avgöra utgången och vem som blir världsmästare.

I C1 Team Victory håller Arif Al Zaffain och Nadir Bin Hendi ett 14 poängs försprång över en trio, som på papperet har en möjlighet att ta hem titeln. I V1 är dock utgången av finalen för osäker för att tippas på förhand. Team Chaudron toppar tabellen med 46 poäng, en ynka poäng före Aquasport. Det skiljer inte mer än 15 poäng mellan ettan och femte bästa team.

Al Zaffain och Bin Hendi försöker förstås ta hem segern och därmed säkra sin fjärde VM-titel tillsammans och den 14:e för Victory Team. Duon från Dubai startar som solklara favoriter efter att ha dominerat kvalificeringarna, en vinst i race 1 förutom deras segrar på Ibiza och i Terracina.

15 poäng skiljer Victorys tre potentiella utmanare med Ugur Isik och norrmannen Christian Zaborowski i Relekta-Zabo-Isiklar som leder utmaningen. I utmanargruppen finns även Mikhail Kitashev och Guido Cappellini i New Star-Poliform och Luca Fendi och Giovanni Carpitella i LFF10. De senaste dubbla vinnare i race 2 i Terraccina.

Den officiella kvalificeringen startar på torsdag kl. 10.30 lokal tid. Därefter följer race 1 kl. 15.30, ett andra kvalificeringsheat och race 2 på fredag.

Info: www.class-1.com