1 december, 2014

Silvermedalj på världscupfinalen i segling

Det blev en silvermedalj för Lisa Ericson och Hanna Klinga i 49erFX klassen när världscupfinalen för seglingens OS-klasser avslutades i Abu Dhabi.

Efter en mycket övertygande segling i fantastiska förhållanden avslutade Lisa Ericson/Hanna Klinga, GKSS, medaljracet idag och tog hem silvermedaljen.

– Det känns fantastiskt kul att ta hem den här silvermedaljen. Något vi kämpat hårt för. Vi gick in i medaljfinalen med en liten chans att ta guldet. Men inledningen blev inte perfekt så vi fokuserade på att försvara vårt silver, vilket vi lyckades med, säger Lisa Ericson.

Den andra svenska besättningen i 49erFX, Julia Gross/Cecilia Johnsson, KSSS, blev 5:a på dagens medaljfinal och slutade på en 6:e plats totalt.

I Laserklassen blev Jesper Stålheim, KSSS, åtta efter en femteplats i dagens medaljrace.

Årets VM-silvermedaljör Josefin Olsson, KSSS, slutade på en tiondeplats i Laser Radial-klassen. Medaljchanserna var borta redan innan finalen efter att ha fått två gulflaggor, det vill säga otillåten framdrivning av båten (pumpning, gungning) av domarna.

Stefan Rahm, Svenska Seglarförbundets Sportchef är på plats på världscupfinalen i Abu Dhabi och kommenterar de svenska insatserna efter Lisa Ericsons/Hanna Klingas silver:
– Det är kul att Lisa Ericson och Hanna Klinga visar att de verkligen kan vara med och slåss när det gäller, speciellt i det hårda motstånd som en världscupfinal innebär. Och fyra besättningar i medaljfinal är ett helt godkänt svenskt resultat, säger Stefan Rahm.

Från Sverige har åtta besättningar ur SWE Sailing Team, det svenska landslaget i segling, deltagit i sex av klasserna. Världscupfinalen, som pågått mellan 27-30 november, har förutom finalen i Abu Dhabi, haft fem deltävlingar i Melbourne, Miami, Mallorca, Hyères och Qingdao.

Samtliga svenska placeringar på världscupfinalen i Abu Dhabi:

470 (herr)
15 Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar, GKSS

49er (herr)
13 Carl P Sylvan/Otto Hamel, GKSS
15 Victor Bergström/Victor Västernäs, GKSS,

49erFX (dam)
2 Lisa Ericson/Hanna Klinga, GKSS
6 Julia Gross/Cecilia Jonsson, KSSS

Finnjolle (herr)
14 Björn Allansson, GKSS

Laser (herr)
8 Jesper Stålheim, KSSS

Laser Radial (dam)
(10 innan dagens medaljfinal) Josefin Olsson, KSSS

Info: http://www.svensksegling.se/Elitsegling/SWESailingTeam1/SWESailingTeam/