28 november, 2014

Furuno först med WiFi radar

Furuno blev först med att presentera en WiFi radar. Premiären skedde redan i våras, men nu har vi för första gången fått en demonstration.

SmartPhones och smarta läsplattor har under de senaste åren gjort ett intåg i och påverkat folks vardag, både med hänsyn till hur man kommunicerar men också hur man arbetar och lever. En mängd appar finns för spel och lek, men också för mer praktiska uppgifter som att navigera.

Furuno introducerar därför världens första radarapp. Furunos nya WiFi radarkoncept består av en modern radarapp för iPhone och iPad tillsammans med radarantennen DRS4W. Antennen är kompakt och lätt med en yttre diameter på endast 49 cm och en vikt på cirka 5,5 kg. Den har inbyggd WiFi modul och behöver endast anslutas till ström via den medföljande strömkabeln på 15 meter.

Den tillhörande radarappen är utvecklad av Furuno och laddas gratis hem via Apple Store. Den kan användas i iPhone och iPad. Appen är mycket enkelt att använda och har alla de basfunktioner man behöver i en radar. En stor fördel är att om man är van att hantera en Smartphone, kan man lätt lära sig att använda radarappen. Ett exempel är till exempel zoomfunktionen, som hanteras genom ett tryck på skärmen och off‐centrering av radarbildens centrum som sker genom ”tryck och flytta” funktion.

Info: www.furuno.se