28 november, 2014

Autopilot med AHRS och 9-axlad solid state-sensor

Garmin presenterar GHP Reactor Autopilot-system – den mest mångsidiga och högkänsliga autopilot som de någonsin har erbjudit. Den är snabb att installera, enkel att använda och styr stadigt i alla riktningar oavsett väder och vind.

GHP Reactor har en AHRS 9-axlad solid-state-sensor som ger mindre kursavvikelse, minskad roderrörelse och lägre strömförbrukning, vilket ger en jämnare gång och en bekvämare resa för alla ombord.

Installationen har också blivit smidigare med den nya Reactor-serien. Autopilotens black-box kan monteras nästa var som helst och i valfri riktning, vilket gör installationen enklare än någonsin med många olika monteringsalternativ. Väl installerad tar det bara fem minuter att starta upp och kalibrera den så att du snabbt kan komma ut på vattnet.

Med Garmins patenterade Shadow DriveTM-funktion frikopplar GHP Reactor automatiskt när du svänger på ratten. Det gör att du alltid behåller kontrollen över båten även om snabba manövreringar behövs. För hydrauliska installationer kan SmartPumpTM implementeras för bättre tillförlitlighet, lägre strömförbrukning och enklare installation.

Ihopkopplad med Garmins nyare plottrar kan Reactor styras från plotterns display. Och om du har BlueChart G2 Vision med funktionen Autoguidance kan du ange en destination i din plotter och få en säker rutt uträknad baserad på din båts höjd och djup som autopiloten sedan kan styra efter. Du kan också starta och styra autopiloten från en GHC trådlös fjärrkontroll eller Garmin quatix-klocka.

GHP Reactor Autopilot beräknas finnas tillgänglig i mars 2015 till ett rekommenderat pris från 15 999kr. GHP Reactor ersätter alla befintliga autopilotmodeller från Garmin.

Info: www.garmin.com/marine2015