27 november, 2014

Ny sportig finsk daycruiser – XO 250

XO-båtarna är kända och prisbelönta för sina köregenskaper och distinkta design. Den nya XO 250 kombinerar de överlägsna köregenskaperna av skrovet med en helt ny och omdesignad innerlayout med funktionalitet – designad för en perfekt båtupplevelse. XO Boats kommer att introducera XO 250 på Boat 2015 Exhibition I Düsseldorf.

Huvudsaken med designen har varit att göra båtupplevelsen ännu mer praktisk och komfortabel för att 2-4 personer ska kunna njuta av en dag på sjön. Den omdesignade interiören har många smarta förbättringar för att uppfylla det.

Aktersätet har blivit breddat till en hel bred soffa som kan öppnas upp och bli en hel stor, platt solbädd. Kapellet med bågar kan fällas ihop och döljas under aktersoffan. Stuvfacken har designats om och möjlighet finns nu att välja till en kyl för längre turer. Körupplevelsen för föraren har också förbättrats genom förbättrad ergonomi, nya moderna konsoler med fällbar plotterpanel som tillval, och större interiört utrymme.

Stolarna har omdesignats för XO med en ny sportigare look och dämpad fot för bekvämare färd i tuffare sjö.

Enligt XO Boats har den nya XO250 designats efter kundförfrågan och feedback. Den ersätter den befintliga XO 240 RS Open i modellprogrammet och bibehåller de distinkta egenskaperna och designen för XO-båtarna.

XO Boats OY grundades 2009 och ägs idag av EM Group OY i Finland. Företagets huvudfokus ligger på att utveckla och äga internationella industriella företag och fastigheter.

EM Group companies: Ensto, Teleste, EFLA, Teknavi and XO Boats Oy.

– Den NYA XO 250 kommer defenitivt bli en ”eye catcher” på Düsseldorfmässan. Två båtar med olika färger, utrustning och motorer kommer att ha världspremiär i ”Super Yacht” hallen nr 6. Vi hoppas att båtfolk både från varma och kallare klimat finner de nya egenskaperna och designen lockande. Många unika egenskaper och den moderna designen höjer XO ännu ett steg bland ”high end sport boats” i världen, säger XO Boats Försäljnings och marknads chef Calle Nyman i Helsingfors.

Fakta
X En ny daycruiser för 2–4 personer med fantastiska köregenskaper och distinkt design
X Bredare och rymligare interiör med förbättrad funktionalitet
X Förbättrad ergonomi för föraren
X En full-bred soffa i aktern som kan fällas ut till en stor solsäng
X Integrerad kapellförvaring

Tekniska fakta
X Längd 7,52 m
X Bredd 2,28 m
X Höjd över vattenlinjen 1,60–7,75* m (*med targabågen som tillval, och lanternmast)
Pris
Från cirka 500 000 kr, exkl. motor
Info: www.sea4you.se
Info: www.nordicmarine.se