26 november, 2014

Windy sätter nya standards med 8 m Limo Tender

Den norska båttillverkaren Windy Boats och Monacobaserade designern Espen Øino International har levererat sin första Custom 8 Meter Windy EØ Limo Tender. Enligt Windy är det en båt som sätter helt nya standards för kundanpassade tenderbåtar.

Båten har en mycket låg profil och samtidigt en hög kapacitet för att kunna frakta stor last iland från en yacht. 8m Limo Tender har sittplatser för upp till tio gäster plus två besättningsmän i en öppen cockpit föröver.

Båten har bland annat skjutdörrar och skjutpaneler i glas, skyddar passagerarna. Den här kunden har verkligen slagit på stort och satsat på en inredning från modeföretaget Hermes.

Motoriseringen består av två stycken 220 hk Volvo Penta sterndrives, vilka ger en toppfart på upp till 45 knop. Båten är designad för att passa i garaget på en superyacht 70-metersklassen (230 fot).

För sin kunds superyacht har designern Espen Øino tagit hjälp av Windy Yacht Projects för att bygga denna Limo Tender. Det är en ny division inom den norska båttillverkaren, skapad för att bygga mindre båtar i hög kvalitet till superyachter. Företagen bakom bygget är så nöjda med resultatet av sitt första samarbete att planerar att utveckla en modifierad version av Limo Tender för standardproduktion i längder på 8 respektive 9 m.

– Det här är en milstolpe för Windy, säger Windys vd Knut Heiberg Andersen.

– Espen och jag har känt varandra i över 20 år och har ofta talat om att arbeta tillsammans, men vi ville vänta tills rätt projekt dök upp. När Espen blev engagerad för att bygga Limo Tender, strax efter att vi hade lanserat vår nya Yacht Projects Division, kände vi att tiden var inne.

Windy har erfarenhet av att bygga lyxiga tenders sedan tidigare. 2009 utvecklade och byggde företaget Windy Dubois SR52 Blackbird, en fräck 16,10 m Super Tender.

Tekniska fakta
Längd: 8.00 m (26 ft 25in)
Längd skrov: 6.15 m (20ft 18in)
Bredd: 2.80 m (9ft 19in)
Höjd: 1.85 m (6ft 06in)
Vikt: 3 600 kg (7937 lbs)
Personer: 10
Besättning: 2
Info: www.windyboats.com