17 november, 2014

Nytt tänk med 280 GT från italienska Invictus Yacht

Det nya italienska varvet Invictus Yacht skapades för att visa att det går att bygga något helt nytt i båtbranschen. Deras senaste nyhet är den läckert formgivna Invictus 280GT, designad i samarbete med Christian Grande Design Works.

Tanken bakom Invictus var att ge båtbranschen en riktig utmaning för att bygga moderna och eleganta fritidsbåtar.

Varvet har redan flera olika modellserier i sitt program. Bland dem modeller med beteckningarna GT, FX och Text & foto:, samtliga byggda med italiensk design och kvalitet i toppklass, enligt Invictus Yachts.

Tack vare samarbetet med välkända Christian Grande DesignWorks har Invictus designat båtar med hög nivå i teknologi och högsta finish i designdetaljer. Detta gäller särskilt nyheten 280GT, som har en annorlunda och spännande formgivning. Hela stävpartier och båtens övriga linjer är annorlunda än mycket annat på marknaden och kan säkert ge kunder som vill ha något nytt.

Det bulliga utseende har skapat goda innerutrymmen i båten, något som är typiskt för önskemålen från Christian Grande. Konstruktionen med den speciella bogen ger även en längre vattenlinje än normalt, vilket ger bättre gångegenskaper.

280GT har en väl utbyggd badplattform som ser ut som en förlängning av motorkåpan. Ovanpå motorn finns solutrymmen.

I båtens centrala utrymmen finns bland annat en L-formad soffa, ett pentry midskepps och ergonomiska säten för föraren och passagerare. Själva förarplatsen är skyddad med en rejäl vindruta med en rostfri båge.

Tekniska fakta
Längd: 8,90 m
Bredd: 2,84 m
Motor: Volvo 5.7 V8 sterndrive (max 320 hk/240kW)
Maxfart: 38 knop
Personer: 8
Kabiner: 1
Vikt inkl. motor: 2 200 kg
Bränsle: 450 liter
Vatten: 70 liter
Djupgående: 0,90 m
CE-klass: B
Design: Christian Grande
Info: www.invictusyacht.com