14 november, 2014

Ny snabb superyacht – Benetti Veloce 140

Vid den nyligen avslutade Fort Lauderdale International Boat Show var det världspremiär för ett antal båtar i alla storleksklasser. Bland de riktigt stora båtarna var en av de hetaste premiärerna den nya och snabba superyachten Benetti Veloce 140.

Yachten sjösattes i år och är en både elegant och lyxig motoryacht för den som söker det allra finaste. Veloce 140 är konstruerad av Benetti Yachts. Denna superyacht representar 42 m av maximal lyx. Hon är designad av Stefano Righini medan Redman Whiteley Dixon står för all inre design.

Som flaggskeppet bland serien med Benetti Class Fast Displacement är denna yacht fullproppad med tekniska innovationer och finesser.

Det mest tydliga är det nya D2P-skrovet (Displacement to Planing), konstruerat av Pierluigi Ausonio Naval Architecture Studio tillsammans med Azimut|Benetti Research and Development Center. Den största fördelen med detta är den relativt sett låga bränsleförbrukningen. Yachten har 12 knops marschfart och möjligheter att köra ända upp till hastigheter över 20 knop.

Den första Veloce 140 är byggt till en tidigare trogen kund till Azimut Benetti. Yachten har inredning designad av brittiska RWD-Redman Whiteley Dixon i samarbete med ägarens egna designers och Joao Armentano. Träslagen och färgerna går i ljust grått med silver och olika färger av alcantara.

I det stora motorrummet huserar de största motorerna som Viareggiobaserade Benetti har installerat hittills: två stycken MTU 12V 4000 M93L 3500 hk dieselmotorer. Båten har även ett system med elektriska fenstabilisatorer från CMC Marine.

Veloce 140 har plats för tolv gäster och åtta besättning.
Toppfarten är 21 knop och marschfarten 16,5 knop. MTU-motorerna ger sin maxeffekt vid 2 100 rpm

Tekniska fakta
Längd: 42 m
Bredd: 8,50 m
Gäster: 12
Besättning: 8
Marschfart: 16,5 knop
Maxfart: 21 knop
Kabiner: 6
Motorer: 2xMTU 12V 4000M93L diesel
Info: www.benettiyachts.it