13 november, 2014

Doogee lanserar ytterligare en smartphone

Perifa AB lanserar en ny mobiltelefon under varumärket Doogee på den svenska marknaden.

Doogee tillverkas av KVD international i Kina, en koncern som tillverkar två miljoner mobiltelefoner per år. Fabriken är certifierad enligt både ISO 9001 och 14002 och uppfyller kraven enligt CTA, China Testing Alliance. Man tillverkar både åt andra leverantörer, OEM och ODM, och under eget varumärke Doogee. All utveckling och tillverkning sker i egna fabriker och med egen personal.

Priserna genom försäljning utan mellanhänder ligger på väsentligt lägre nivåer än för de flesta smartphones på marknaden idag och ger kunderna nya möjligheter att byta abonnemang och telefon fritt utan att behöva binda sig i två år med högre kostnader. Samtliga modeller är olåsta och kan användas med valfri operatör. Alla modeller har dessutom plats för dubbla simkort. De har även Google Play och svenska menyer förinstallerade. Perifa AB är agent för den Nordiska marknaden.

Som komplement till de fyra tidigare modellerna lanseras nu en flaggskeppsmodell i Doogee sortimentet, Turbo 2, DG900 med priset 2495 kr inkl. moms.

Turbo2 har prestanda i toppklass med en 8-kärnors processor, Octacore Mediatek 6592 och en klockfrekvens på 1,7 Ghz. För att ge bästa prestanda har den 2Gb RAM och 16Gb ROM som kan utökas till 64Gb med ett Micro SD kort. Android 4.4 KitKat med 48 språk inklusive alla Nordiska språk. Batteriet har en kapacitet på 2500 mAh.

Frontkameran kommer från Sony och har 18 Mp. Selfiekameran har 8 Mp. Utförandet är mycket elegant med glas även på baksidan. Både displayen och baksidan har det senaste Corning Gorilla 3 glaset som är betydligt tåligare mot repor och stötar än de tidigare glasen.
Displayen är av full HD typ med 1920×1080 pixels och en pixeltäthet på 441 ppi.

Flera unika funktioner finns på Turbo 2, några exempel är snabbladdning till fullt på 1,5 timme, separat lösenskydd av enskilda appar, intelligenta gester för att starta många olika funktioner. För t.ex. telefonen till örat för att växla mellan handsfree och vanligt samtal. Vänd telefonen på bordet för att avsluta ett inkommande samtal. Skaka på telefonen för att svara. Alla kan väljas via menyer eller väljas bort.

Turbo2 har en ny funktion som kallas HOT KNOT och gör det möjligt att snabbt överföra data mellan två telefoner bara genom att lägga skärmarna mot varandra. Hastigheten på överföringen är 54 Mb/sek och gör det möjligt att dela med sig filmer och bilder blixtsnabbt. Det krävs att bägge telefoner har denna funktion som kommer stort nu från flera tillverkare.

Power save mode har flera möjligheter att minska energiförbrukningen, det går till och med att automatiskt stänga av valbara funktioner vid en viss procent batteri kvar, t.ex WIFI, BT, minska hastigheten, svartvit skärm mm. Mycket användbar funktion.

Turbo 2 kommer att finnas i svart och vitt utförande och levereras komplett med laddare, kabel, handsfree och dubbla displayskydd.
Introduktion i början av december i Sverige.

Ytterligare en nyhet är att den tidigare modellen DG2014 Turbo (1795 kr) i november uppdateras till Android KitKat 4.2.2. de modeller som säljs nu är redan uppdaterade till KitKat. Detta visar att Doogee är med och vidareutvecklar redan lanserade modeller, ovanligt för kinesiska tillverkare.

Med denna modell har nu Doogee fem modeller mellan 1000 kr och 2500 kr på den svenska marknaden. Samtliga är olåsta och inte bundna till någon operatör.

Info: www.doogee.se