12 november, 2014

Gamma Yachts levererar 22 m yacht till Andrea Bocelli

Italienska Gamma Yachts levererar en 22,1 m yacht till operasångaren Andrea Bocelli. Det är den mest kundanpassade båten i serien hittills med smart design från holländska Vripack. Yachten är byggd hos Jetten Yachting.

Den nya yachten får namnet M/Y Libertas. Det är den tredje yachten i denna serie ”miniyachter” från Gamma Yachts. Designen från superyachtföretaget Vripack har gjort att den 22,1 m långa båten har kunnat utnyttjas extremt bra med goda utrymmen överallt samtidigt som hon är mycket bränsleeffektiv.

Både bygget och designen har utförts i Nederländerna medan interiören kommer från Italien. Normalt kallas yachter från och med 30 m längd för superyachter, men enligt Gamma Yachts vd, Guido Bonandrini, är den här båten så kundanpassad och specialutrustad att man inte kommer mycket närmare en superyacht även om den ”bara” är 22,1 m.

– De huvudsakliga delarna av Gamma 20 som är förutbestämda för kunderna är skrovet och överbyggnaden. Nästan allt annat kan förändras enligt kundens smak och önskemål. Ägaren av M/Y Libertas, den mycket uppskattade operasångaren Andrea Bocelli, tog kundanpassningen till en ny nivå än tidigare Gamma 20-kunder, säger Bonandrini.

Bland annat har Bocelli valt ett annat utförande av uteutrymmena för att bättre kunna njuta av havet under gång. Yachten har även en utökad flybridge och en stor dykanläggning. Yachten är även tufft lackad i metallic med ”electric blue”. Däcksutrymmena är klädda med teak som standard och Bocelli har dessutom försett sin båt med en hydraulisk badplattform i aktern.

Gamma 20 har hela 170 kvm boyta ombord, inklusive nedre däck, huvuddäck, flybridge och gångdäck. Genom den extra kabinen har båten upp till nio bäddplatser. Ägarens kabin har extra stora ljusinsläpp och hela båten är försedd med dubbla fönster för isoleringens skull, men främst för att Bocellis piano ska få bästa klimatet ombord.

Stor vikt har lagts vid båtens ljudegenskaper. Konsult- och testföretaget Van Cappellan Consultancy i Nederländerna har försett båten med isolering och stabilisering med hjälp av stabilisatorer från Naiad. Båtens bränsleekonomi har också stått i centrum. Yachten har en mycket bra räckvidd på cirka 1 270 Nm med tankar på 5 500 liter bränsle.

Förutom Gamma 20 bygger det italienska företaget även en yacht på 26 m, Gamma 24, med boutrymmen för upp till tolv personer.

Andrea Bocelli har tidigare ägt flera större båtar. Han säger så här om sina nya yachtfavorit:

– Jag älskar hur båtens utrymmen har använts så att vår stora familj kan vara tillsammans och njuta av närheten ombord på ett privat sätt. En yacht måste möta kundens speciella önskemål och uttrycka hans eller hennes önskemål – både vad gäller design och teknik. Mina önskemål gällde främst varma material, att båten skulle vara mysig, säker och ha låg ljudnivå och det har verkligen uppnåtts. Jag är verkligen nöjd med mitt val av Gamma 20.