10 november, 2014

Windy 39 Camira och 27 Draco nominerade till ”European Power Boat of the Year 2015”

Norska Windy Scandinavia AB har fått två båtar nominerade till ”2015 European Power Boat of the Year”. Det är 39 Camira sports cruiser och den helt nya 27 Draco sports weekender. Den senare är en retromodern båt som hade premiär på båtmässan i Düsseldorf i januari 2014.

I kategorin ”Powerboats up to 45 feet” finns Windy 39 Camira, som är en storasyster till den på sin tid revolutionerande Windy 31 Zonda. Det är en båt som kombinerar stilen från en klassisk sports cruiser med suveränt fina egenskaper och en toppfart på hela 45 knop.

En av Europas ledande motorbåtstidningar har beskrivit båtens skrov, designat av Hans Jorgen Johnsen, som ”i topp med de allrqa bästa 40-fotare vi har testat någonsin”.

För Camiras exteriör svarar Dubois Naval Architects Ltd och för interiören står Design Unlimited. Standardlayouten innehåller två kabiner och valbart pentry. För motoriseringen står Volvo Penta sterndrives med elektroniska kontroller. Båten har även ett tendergarage i aktern.

Den mindre 27 Draco är finalist i klassen ”Powerboats up to 35 feet”. Det är den första och största båten i en serie av tre sports weekenders från Draco Boats AS, som ägs av Windy Boats.

Även Dracon är designad av Dubois Naval Architects Ltd. Båten finns med flera olika motorer från Yamaha utombordare.

Både Draco 27 och Windy 39 Camira visas på båtmässan i Düsseldorf 2015, som hålls 17–25 januari. Där visas även WINDY 40 Maestro, WINDY 31 Zonda, WINDY 29 Coho och WINDY 26 Khamira.

Vinnarna i ”European Powerboat of the Year 2015 Awards” tillkännages vid en ceremoni under mässans första helg.

Info: www.windyboats.com