7 november, 2014

Öppna Garmin radarvingar med förbättrad känslighet

Garmin presenterar en ny serie med öppna digitala radarvingar – GMR 424, 624/626 och 1224/1226 xHD2. Radarantennerna finns i 4 eller 6 fot med en sändningseffekt på 4, 6 eller 12 kW och är ett ovärderligt hjälpmedel när du vill se landkonturer, andra båtar, väder och bra fiskeställen.

– Den nya serien GMR xHD2 radarvingar har alla de kraftfulla funktioner som du önskar i ett radarsystem, säger Dan Bartel, försäljningschef på Garmin International.

– Oavsett vilken typ av båt du har kan du lita på att dessa radarantenner visar tydligt både vad som finns i närheten av din båt och långt borta vid horisonten.

GMR xHD2-serien har extremt hög känslighet, bästa tänkbara separering och passar på både större yachter och sportfiskebåtar. Tillsammans med Garmins välkända driftsäkerhet och användarvänliga gränssnitt blir det både enkelt och säkert att navigera. GMR 626 xHD2 har en 1,1 graders horisontell och 25 graders vertikal lobvinkel och ger fantastisk tydlighet, målupplösning och definition. GMR 424 xHD2, 624 xHD2 och 1224 xHD2 har en 1,8 graders horisontell och 25 graders vertikal lobvinkel. Alla nya modeller har en räckvidd på upp till 72 sjömil och ger dig möjlighet att välja rotationshastighet på 24 eller 48 varv per minut för snabb och exakt måluppdatering.

xHD2 är tystare än tidigare modeller och har också ett Bird mode för att du enkelt skall kunna se fågelflockar och således få bättre insikt om var fiskarna har samlats i stim. Dessutom kan köra två antenner samtidigt om du vill titta på olika skalor samtidigt på två displayer.

Dual range ger extra säkerhet ombord. Du får parallella vyer över både korta och långa distanser så att du kan ha koll på både det som finns nära båten och borta vid horisonten. Utan att du behöver växla mellan olika vyer, kan land och strukturer ses tydligt. Dual Range finns som alternativ till GPSMAP 8000-serien och den nya GPSMAP 7400/7600-serien.

Dynamic Auto Gain och Dynamic Sea Filter gör att xHD2-serien presterar på toppnivå oavsett båtmiljö. Radarn anpassar sig kontinuerligt efter omgivning, vatten och väderförhållanden för att ge optimal prestanda och samtidigt minska onödigt sjöklutter. Tillsammans med 8 bitars färger får du en mycket mer exakt och korrekt bild av vädermönster eller hinder som närmar sig din båt.

Leta upp och spåra mål som skulle kunna utgöra en kollisionsrisk för dig med xHD2. MARPA identifierar mål och kollisionsrisk för närliggande mål så du kan justera till en ny, säker kurs. Varningar ges också om målet kommer för nära båten så att du snabbt blir medveten om det.

Nya xHD2-serien är kompatibel med de flesta nya Garmin-plottrar inkl. nya GPSMAP 7400-serien. GMR xHD2t beräknas finnas tillgänglig i mars 2015.

Info: www.garmin.com/marine2015