5 november, 2014

18-årig svenska på medaljplats i Kona One VM

18-åriga Andrea Holm från KSSS i Stockholm ligger på medaljplats när elva av tolv seglingar har avgjorts vid vindsurfing-VM i Kona One-klassen i Islamorada, Florida. Hon seglar mot alla killar och är bästa dam.

Totalt deltar 115 seglare från fyra kontinenter och 13 länder. Det är det största mästerskapen hittills i Kona-klassen och konkurrensen är knivskarp med ett stort antal världsmästare och olympier på startlinjen.

Förutsättningarna för en svensk medalj är mycket goda. Om Andrea Holm visar samma kvalitet i sin segling som de tidigare dagarna kommer hon att vinna minst ett brons men har chansen även på silvermedaljen.

Tidigare i somras vann hon silver vid de europeiska mästerskapen i Kona One och har allt mer etablerat sig som en av världens bästa vindsurfare inom Kona-klassen.

Kona One är en av världens snabbast växande entypsklasser. Damer och herrar seglar tillsammans och alla har identiska brädor. Segelstorleken avgörs av seglarens vikt för att ge så rättvisa förhållanden vid start som möjligt.

Foto: Magi Foster.