27 oktober, 2014

Fräck XO270 RS med en stor utombordare

Finska XO Boats presenterar en riktigt kul nyhet med sin nya XO270 RS Front Cabin Outboard, som har premiär på Hamburgs båtmässa den här veckan. Linjerna är lika fräcka som på tidigare XO-modeller.

XO Boats har fått flera priser och utmärkelser för sin design och för båtarnas goda sjöegenskaper. Den nya modellen XO270 RS Front Cabin Outboard har kommit till efter begäran hos kunderna och kompletterar därmed modellutbudet.

Grundmodellen för den här båten hade premiär på Düsseldorfs båtmässa i januari i år. Då visades den med dubbla utombordsmotorer.

XO270 RS Front Cabin har gott om plats i en förkabin och får ta ombord upp till 8–10 personer. Beroende på motorval anges marschfarten till 25–30 knop.

Tekniska data för den nya modellen baseras helt på föregångaren. Den nya modellen har troligen något sämre fartprestanda, men tack vare de allt starkare och lättare utombordarna räcker det säkert för många kunder med singelmontage.

– XO 270 RS Front Cabin OB utrustad med en enda motor gör att vi når en helt ny kundgrupp. Båtägare som vill ha den optimala båten för härliga köregenskaper till ett konkurrenskraftigt pris och med extra komfort, säger XO Boats marknads- och försäljningschef, Calle Nyman.

Företagets kreativa motor, designer och reklammannen Sakari Mattila, håller för tillfället på att utveckla ytterligare nyheter för XO Boats. På mässan i Düsseldorf 2015 kan det bli premiär för den första eller flera i en serie om fyra 37 fots XO-modeller, alla endast för utombordare…

XO 270 RS Cabin OB får svensk premiär på utställningen Grand Turismo i Stockholm 7 november.

Tekniska fakta
Längd: 8,60 m
Bredd: 2,60 m
Höjd: 3,00 m
Vikt: 2 550 kg (exklusive motor)
Pris: från Euro 86 700 plus motor och moms
Info: www.xoboats.fi