24 oktober, 2014

Hallberg-Rassy nyanställer

Hallberg-Rassy på Orust nyanställer igen. 23 båtbyggare har anställts den senaste tiden och fler anställningar kan vara på gång.

– Att köpa ny båt är ett beslut som är väldigt lätt att skjuta upp både ett och några år, men man kan inte vänta hur länge som helst. Vill man inte ”missa chansen i det här jordelivet” måste man komma till skott någon gång, säger Magnus Rassy, vd för Hallberg-Rassy Varvs AB, till Båtliv.

En av anledningarna till att nybåtsförsäljningen har kommit igång igen är att marknaden närmast är dammsugen på nyare begagnade båtar.

– Vi har kommit till en punkt där man får välja mellan en tio år gammal eller helt ny båt. Att svenska kronan försvagats är positivt för oss, även om det bara är några procent så kan det ibland vara det avgörande för att slå till. Vi ser en klar ökning på nästan alla marknader och det är alla storlekar som går. Vi har längre orderstock och högre försäljning än på väldigt många år. Det finns inga tecken på att denna positiva trend skall avta, säger Magnus Rassy.

Koncernen Hallberg-Rassy har idag 115 anställda.